Γνωστοί για την αντιφασιστική τους δράση, οι οργανωμένοι οπαδοί της Ράγιο Βαγιεκάνο ήταν από τους πρώτους που είχαν αντιδράσει μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον Ρουπακιά, φτιάχνοντας μάλιστα και σχετικό πανό με το πρόσωπο του δολοφονημένου ράπερ.

Πέντε χρόνια μετά, οι Bukaneros δεν ξεχνούν. Σε μήνυμα στα Social Media τους έγραψαν χαρακτηριστικά, όπως μας ενημέρωσε το Gazzetta«Συμπληρώθηκαν πέντε χρόνια από όταν ο φασισμός δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα. Από το Βαγιέκας μέχρι την Ελλάδα, ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ». Το μήνυμα συνόδευσε το πανό με τον Φύσσα δίπλα στο σήμα της Ράγιο και το μήνυμα «Ο Παύλος Φύσσας ζει».

Se cumplen cinco años desde que el fascismo asesinó a Pavloss Fyssas. De Vallekas a Grecia, ¡NO PASARÁN!

Δημοσιεύτηκε από Bukaneros Rayo Vallecano στις Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018

 

*Διάβασε ακόμη:

Ράγιο Βαγιεκάνο: Η ομάδα της αντίστασης

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X