Λίγες ώρες πριν τον δεύτερο ημιτελικό Coppa Italia με την Μίλαν, οπαδοί της Λάτσιο ύψωσαν πανό υπέρ του Μουσολίνι και φώναξαν φασιστικά συνθήματα σε κεντρικό δρόμο του Μιλάνου.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων, ένας ακροδεξιός πυρήνας των Ultras των Λατσιάλι, οι λεγόμενοι «Irreducibili», που ταξίδεψαν στο Μιλάνο για το παιχνίδι, ύψωσαν πανό στο κέντρο της ιταλικής μεγαλούπολης με μήνυμα υπέρ του Ιταλού δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι.

«Τιμή στον Μπενίτο Μουσολίνι» έγραφε το επίμαχο πανό που σηκώθηκε κοντά στην Πιατσάλε Λορέτο, την πλατεία όπου κρεμάστηκε το πτώμα του Μουσολίνι μετά την εκτέλεσή του από Ιταλούς παρτιζάνους το 1945. Παράλληλα, φώναξαν και πολλά φασιστικά συνθήματα, ενώ έκαναν και ναζιστικούς χαιρετισμούς.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X