Η καθημερινότητα ενός πατέρα και του γιου του διακόπτεται ξαφνικά από την “εισβολή” στη ζωή τους, ενός μικρού παιδιού διαφορετικού χρώματος απ’ ό,τι εκείνοι. Πώς αντιδρά ο πατέρας και πώς ο γιος;

Η ταινία μικρού μήκους των Shimi Asresay και Hili Noy “Παράξενο φρούτο” -που έχει σαφείς αναφορές στη μακροχρόνια διένεξη ισραηλινών – παλαιστινίων- πραγματεύεται τον ρατσισμό και το πώς αυτός αναπτύσσεται στον άνθρωπο σαν επίκτητη πολιτιστική επιδημία. Το περιβάλλον, οι οικογένεια, τα βιώματα είναι αυτά που «μολύνουν» τον άνθρωπο με το μικρόβιο του ρατσισμού, αλλά καταρρίπτονται σε μία και μόνο στιγμή.

Όταν συνειδητοποιεί κανείς ότι το μίσος και ο φόβος για τους «ξένους» μπορεί πολύ εύκολα να κάνει τον ίδιο τον άνθρωπο «ξένο».

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια