Κάτι αλλάζει στο Χαλάνδρι! Λίγους μήνες πριν, στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου, το ενωτικό εγχείρημα της αριστεράς, υπό τον Σίμο Ρούσσο, κέρδισε πανηγυρικά τη δημαρχία του Δήμου των βορείων προαστίων, πράγμα πρωτοφανές για την ιστορία της αριστεράς στην περιοχή.

Λίγο μετά αφότου η νέα δημοτική αρχή ανέλαβε τα καθήκοντά της, η Εισαγγελία Εφετών κάλεσε σε απολογία τον Σίμο Ρούσσο, με αφορμή την άρνησή του να παραδώσει στοιχεία εργαζομένων του δήμου, οι οποίοι θα τίθεντο σε καθεστώς αξιολόγησης.

Σήμερα, 28η Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της παρέλασης της εθνικής επετείου, οι μαθητές των σχολείων του Χαλανδρίου παρέλασαν, όχι υπό τους ήχους των συνηθισμένων εμβατηρίων που ακούγονται στις επετείους, αλλά υπό τους ήχους του ύμνου του ΕΑΜ. Η πρωτοτυπία και ο συμβολισμός του συγκεκριμένου ύμνου από την νέα δημοτική αρχή δεν πέρασε απαρατήρητη, καθώς το βίντεο με τους μαθητές που παρελαύνουν και τους γονείς που -μπορούν- και βλέπουν τα παιδιά τους όχι πίσω από κάγκελα, αλλά σχεδόν δίπλα τους, κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες και σίγουρα είναι άξιο αναφοράς.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια