Το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθήνας πραγματοποιείται φέτος για 20η χρονιά και χθες (30/7) ήταν η πρώτη μέρα του φεστιβάλ. Στη διάρκεια των ζωντανών εμφανίσεων πραγματοποιήθηκε παρέμβαση υπέρ της Ηριάννας Β.Λ., η οποία καταδικάστηκε άδικα σε 13 χρόνια κάθειρξη, με ένα μεγάλο πάνο σχεδόν από τη μία έως την άλλη πλευρά του stage στο οποίο αναγραφόταν: “Εμείς επιλέγουμε με ποιους θα ζήσουμε – 17/7 παίρνουμε την Ηριάννα πίσω”.

Το βίντεο με την παρέμβαση:

 

Το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ συνεχίζεται σήμερα και αύριο στο Πάρκο Γουδή. Περισσότερα εδώ.

Διάβασε ακόμη:

Η Ηριάννα και τα δικά μας κελιά

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια