«Οι ταραχές είναι η γλώσσα εκείνων που δεν ακούγονται» είχε πει ο αμερικανός πάστορας Μάρτιν Λούθερν Κινγκ μιλώντας για τη βία.

Κάπως έτσι λοιπόν, και προχτές το βράδυ, το Παρίσι «παροδόθηκε» σε αυτούς που δεν έχουν φωνή. Στους αφανείς Γάλλους που χρωστάνε, που είναι άνεργοι, που δεν βγάζουν το μήνα, που μένουν σε γκέτο, που πλήττονται από τις πολιτικές Μακρόν, που βλέπουν την ανισότητα και την αδικία να κυριαρχούν την ώρα που ο πρόεδρός του κάνει «χάρες» στους πλουσιότερους.

Ναι οι διαδηλωτές δεν θα ακουστούν στα δελτία των 8 ή στα καθιεστωτικά μίντια. Θα ακουστούν όμως μέσα από τους τοίχους και τα συνθήματα τους.

Ε, λοιπόν, αυτές τις ημέρες δεν έχετε παρά να διαβάσετε τους τοίχους του Παρισιού για να καταλάβετε τι ζητούν, γιατί φόρεσαν τα κίτρινα γιλέκα, ποιοι είναι και γιατί εξεγείρονται. Γιατί οι τοίχοι είναι το μόνο μέσο επικοινωνίας που έχουν οι διαδηλωτές, γιατί οι τοίχοι μιλούν.

Κάντε την μπουρζουαζία να χορέψει! – Πηγή: AP

Ο Μακρόν στα γκουλάγκ

Το Παρίσι είναι δικό μας

Δεν έχει χριστούγεννα για την μπουρζουαζία

 

Σπάστε τη φτώχεια

Zήτω ο άνεμος, ζήτω ο άνεμος, ζήτω ο βανδαλισμός

Αποτέλεσμα εικόνας για Gilets Jaunes

Τα κίτρινα γιλέκα θα θριαμβεύσουν

 

Αποτέλεσμα εικόνας για rain

Όμορφη που είναι μια εξέγερση

Μακρόν παραιτήσου

Κλείστε τα λιμάνια

Θέλουμε ένα πρόεδρο για τους φτωχούς – Πηγη: AP

Οι άνθρωποι θέλουν να πέσει το καθεστώς -Πηγή: AP

Τόλμα να αλλάξεις τα πάντα – Πηγή: AP

Φορολογήστε τους πλούσιους – Πηγή: AP

Μακρόν= Λουδοβίκος ο 16ος – Πηγή: AP

Η Γαλλία από τα κάτω

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια