Τέλος στη συνεργασία της με τον Athens Voice 102.5 αποφάσισε να δώσει η Άννα Αναστασίου. Η ραδιοφωνική παραγωγός, που μέχρι τώρα έκανε εκπομπές καθημερινά 2 με 4 το μεσημέρι, υπέβαλλε την παραίτησή της λόγω του σχολίου της εφημερίδας για το θάνατο της Γκαϊανέ Κασαρτζιάν, την περασμένη Κυριακή, το οποίο -ως γνωστόν- ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων ακόμα και από δημοσιογράφους της.

Αυτό το άθλιο σχόλιο, το ρατσιστικό, για το οποίο η εφημερίδα δεν ζήτησε, ουσιαστικά, ποτέ συγγνώμη.

Με το post της η Αννα δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών για τους λόγους της απόφασής της να αποχωρήσει από την Athens Voice. «Πέρα, μακριά και έξω από κάθε πολιτική σκοπιμότητα, εγώ δεν μπορώ να ζω κάτω από μια τέτοια ανάρτηση. Το πάλεψα όσο μπορούσα. Φεύγω όχι από φόβο. Από ντροπή». Το σκεφτόταν άλλωστε από την αρχή της εβδομάδας, από τις πρώτες ημέρες…

Της αξίζουν χίλια μπράβο. Είναι μία γενναία απόφαση.

*Από το e-tetradio.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια