ΠΑΡΤΙ στο μπαρ του Στεκιού Μεταναστών το Σάββατο 13 Φλεβάρη!

Το Φοράμε και… Πετάμε 365 μέρες το χρόνο και δεν το θυμόμαστε μόνο τη μία μέρα που έχει οριστεί διεθνώς (13 Φλεβάρη).
www.facebook.com/events/170824273289963

Το ‘safer sex’ και η προφύλαξη αφορά όλες, όλ* και όλους μας. Το σεξ δεν έχει να κάνει αποκλειστικά με το παρακάτω δίπολο:
πέος – διείσδυση αυτού σε κόλπο, πρωκτό ή στόμα.
Η χρήση συμβατικών ή κολπικών προφυλακτικών, οδοντικού διαφράγματος (dental dam), γαντιών και άλλων μέτρων προφύλαξης, ενδείκνυται σε κάθε είδους σεξουαλική επαφή.

Το συμβατικό προφυλακτικό δεν αφορά μόνο τις γκέι και στρέιτ σεξουαλικές πρακτικές ή μόνο τις περιπτώσεις που συμμετέχει το πέος με διείσδυση. Αυτή η μέθοδος προφύλαξης αφορά και τις πρακτικές μεταξύ λεσβιών, εφόσον στο σεξ μεταξύ τους είναι πιθανό να χρησιμοποιηθούν ντίλντο και δονητές, στα οποία μπαίνει συμβατικό προφυλακτικό για μείωση της έκθεσης σε Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (ΣΜΝ).

Παρόμοια χρήση είναι δυνατό να γίνει και από τους τρανς άνδρες, είτε έχουν είτε δεν έχουν προβεί σε επέμβαση επαναπροσδιορισμού φύλου (εξ ου και στην αφίσα το αγόρι με το bandage στο στήθος). Αλλά και από τις στρέιτ/μπάι γυναίκες που ευχαριστούν και ευχαριστιούνται με στραπ-ον το σεξ με τους συντρόφους τους.

Γενικά, το ‘safer sex’ και τα ΣΜΝ δεν είναι κάτι που θυμόμαστε μια φορά το χρόνο λόγω μιας διεθνούς ημέρας, αλλά 365 μέρες το χρόνο. Τα ΣΜΝ μάς αφορούν όλες, όλ* και όλους!
Γκέι, λεσβίες, αμφί, τρανς, ίντερσεξ, κουίρ και στρέιτ ας θυμόμαστε κάνοντας safer sex:
Το Φοράμε και Πετάμε!

Παρτάρουμε λοιπόν για την προφύλαξη από τα ΣΜΝ και την εξάλειψη του στίγματος στα άτομα που έχουν ήδη ΣΜΝ, το Σάββατο 13 Φλεβάρη, 9μμ, στο μπαρ του Στεκιού Μεταναστών (οδός Ερμού 23, γωνία με Βενιζέλου – 1ος όροφος).

Ανοιχτή Πρωτοβουλία για ένα αυτο-οργανωμένο 5ο Thessaloniki Pride

αφίσα πάρτι 13 Φλεβ 2016 Πρωτοβ

ΥΓ. Γράφουμε safer και όχι safe sex, καθώς σε κάθε περίπτωση, ακόμα και με κάθε τρόπο προφύλαξης, δεν υπάρχει 100% safe sex. Με τις μεθόδους προφύλαξης που αναφέραμε παραπάνω μειώνονται κατά πολύ μεγάλο ποσοστό οι πιθανότητες μετάδοσης ΣΜΝ, αλλά δε μηδενίζονται.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X