Προσπάθεια να αμβλύνει τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι πρόσφατες αποκαλύψεις ότι για την αφή του Αγίου Φωτός χρησιμοποιούνται αναπτήρες καταβάλλει το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, το οποίο με σημερινή του ανακοίνωση δήλωσε ότι και ο αναπτήρας εφευρέθηκε χάρη στο Θεό.

Σε ανακοίνωση του μετά από αποκαλύψεις που αιφνιδίασαν τους πιστούς, το Πατριαρχείο τονίζει ότι “οι αναπτήρες είναι εργαλεία τα οποία ανεπτύχθησαν από τον άνθρωπον χάριν εις την εφευρετικότηταν που του έδωκε ο Θεός” και κατά συνέπεια, όπως υποστηρίζει το Πατριαρχείο, δεν υπάρχει θέμα παραπλάνησης των πιστών.

“Ο Θεός έδωκε την γνώσιν της φωτιάς εις τον άνθρωπο και ούτος την μετέτρεψεν εις τσακμακόπετραν και αργότερα εις αναπτήραν Μπικ” αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Πατριαρχείου.

Πολλοί πιστοί πάντως αρνήθηκαν να πιστέψουν τις αποκαλύψεις, λέγοντας πώς θεωρούν απόλυτα φυσιολογικό ένα καντήλι να ανάβει από μόνο του και μέσα σε λίγες ώρες να βρίσκεται ταυτόχρονα σε όλες τις εκκλησίες της Ελλάδας και να ανάβει τις λαμπάδες τους.

Κατά συνέπεια, οι αποκαλύψεις δεν αναμένεται να πλήξουν την παραδοσιακή αξιοπιστία της Εκκλησίας, αφού θαύματα όπως άνθρωποι που ξαναζωντανεύουν, κειμήλια που θεραπεύουν, εικόνες που δακρύζουν και θαυματουργές παντόφλες σίγουρα δεν αποτελούν προσπάθεια εκμετάλλευσης του θρησκευτικού συναισθήματος των πιστών.

Το είδαμε πρώτα στο Βατράχι

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X