Της Ελένης Γερασιμίδου (Κατιούσα)

Ολα γίνονται εκεί… με αγενή άμιλλα. Και μεταξύ των ανταγωνιζομένων και εκ μέρους των «κριτών», των «δασκάλων» όπως μας τους συστήνουν.

Αναγνωρισμένο πτυχίο; Μια άνευ λόγου εκπομπή στην tv, μια πρώην συζυγική σχέση με τηλεπρόσωπο, ένας τίτλος που αποδίδεται για να αιτιολογηθεί η πρόσφατη ιδιότητα και ο μισθός που πρέπει να καταβληθεί καλά και σώνει.

Και τρέχουν τα «χειρουργημένα» να γίνουν τα επόμενα μοντέλα της κακομοιριάς που χαμογελούν αμήχανα μπρος στους αγενείς κριτές – τους αεράτους της μηδαμινότητας και της πρότυπης ανυπαρξίας τους.

Ασήμαντες καλοπαντρεμένες καθημερινής ενασχόλησης – κουτσομπολιό στην καθομιλουμένη – αποφασίζουν για τις σωστές αναλογίες της ομορφιάς με σαθρά κριτήρια.

Όλα στο βωμό ενός τελικού χωρίς τέλος με «μαχητές» που χαλάνε τις λέξεις και το νόημά τους.

Μόνο που δάσκαλος είναι αυτός που έχει κάτι να διδάξει, που φέρει τον τίτλο μαθαίνοντας στους μαθητές του τα πρώτα γράμματα, τις συμπεριφορές, τα ευγενικά συναισθήματα, την αξία και τη δύναμη του ανθρώπου, το ήθος του αγώνα και της αυταπάρνησης.

Μαχητής είναι αυτός που μάχεται καθημερινά διεκδικώντας το δικαίωμά του να ζήσει σε ένα καλύτερο κόσμο κι όχι αυτός που γλιστράει στην τσουλήθρα του ευτελισμού και της αναξιοπρεπούς κατρακύλας.

Υ.Γ. Το παρόν δεν είναι αποτέλεσμα ενδελεχούς μελέτης των περί ων ο λόγος. Μια κλεφτή ματιά είναι αρκετή για συμπεράσματα. Και μην ξεχνάμε.

“Στόχος η φθορά των συνειδήσεων” Έντουαρντ Ρόζενταλ (προτεινόμενο για ξαναδιάβασμα).

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια