Γνωρίζονται. Είναι μαζεμένοι. Στα τυπικά τα πάνε καλά. Τεντώνουν το χέρι. Τα δάχτυλα ενωμένα. Προεξέχει ο αντίχειρας. Είναι αυτός που θα βοηθήσει στο σφίξιμο. Κοιτάζονται εμφανώς. Στη συνέχεια βλέπονται στα κλεφτά. Έχουν σε εγρήγορση όλες τις άλλες αισθήσεις για να καταλάβουν ποιον έχουν απέναντί τους. Ακούνε προσεκτικά. Νομίζουν ότι ξέφυγαν ο ένας από το βλέμμα του άλλου. Ότι έχουν χώρο. Στην πραγματικότητα τα μάτια κάνουν κύκλους πιάνοντας μικρές κινήσεις. Αποκωδικοποιούνται ενστικτωδώς. Περιέργεια. Άμυνα. Προετοιμασία για ενδεχόμενη επίθεση. Το πόδι ενίοτε νευρικό. Το χέρι ήρεμο. Ό,τι φαίνεται, στην εντέλεια. Ό,τι κρύβεται, σπαρταράει. Ο ένας επεξεργάζεται τον άλλον. Σε μία νεοσύστατη παρέα ο απέναντι επεξεργάζεται τον απέναντι. Σαν θήραμα. Επεξεργάζεται το θήραμά του. Στο dna του ξυπνά μία παλιά οδηγία. Ένας νόμος τη ζούγκλας. Ποιος θα είναι ο αρχηγός; Παιχνίδι εξουσίας μία απλή συζήτηση. Παιχνίδι ρόλων μία αθώα παρέα. Μία λάθος λέξη μπορεί να διευκολύνει στο μοίρασμα. Μία λάθος λέξη μπορεί να του στοιχίσει τη λάθος διανομή. Μετά από ώρα δεν ακούνε ο ένας τον άλλον. Παρά μόνο το χρώμα και την ένταση της φωνής. Στην ένταση υποκύπτουν. Ένας μπάρμαν. Σε οποιονδήποτε χωροχρόνο υπάρχει ένας “μπάρμαν”. Δε μιλάει. Είναι ο Λίντερ. Το ανέκφραστο πρόσωπό του διαδέχεται ένα θεατρικό μειδίαμα. Τα όργανά του ήρεμα. Τα μέλη του σε αρμονία. Τα ξέρει όλα εξ αρχής. Ξέρει τους πάντες. Βλέπει μέσα από τη σάρκα. Αναγνωρίζει το εσωτερικό τρέμουλο στην πλήρη ακινησία. Κι όμως ο ρόλος του δε θα βοηθήσει καθόλου στην εξέλιξη της ιστορίας. Και αν κάποιος από την παρέα δεν επιβιώσει, διαμελιστεί. Ο “μπάρμαν” θα πει ευγενικά και από απόσταση “Ωχ, ένα κύτταρό σας έπεσε στο πάτωμα”.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

Αρθρογράφος

Λίνα Φούντογλου

Η Λίνα Φούντογλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Έχει παίξει σε παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου, του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, του ΔηΠεΘε Κοζάνης, του ΔηΠεΘε Ιωαννίνων και του ΚΘΒΕ, του Urbn Theatr, και έχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες όπως την Νικαίτη Κοντούρη, τον Νικο Αρβανίτη, τον Ηλία Παναγιωτακόπουλο, τον Αντώνη Morgan Κωνσταντουδάκη κ.ά. Έχει εκδώσει την ποιητική συλλογή ‘δημιουργικό μηδέν’ και διατηρεί τη στήλη “Απεριορίστων (δια)δρομών” στο 3pointmagazine. Ποίησή της έχει μεταφραστεί στα Γαλλικά απο τον εκδοτικό οίκο Riveneuve Continents. Είναι συνιδρύτρια της κινηματογραφικής ομάδας NAIL με την οποία έχει αναλάβει την Καλλιτεχνική Διεύθυνση και διοργάνωση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πειραιά. Έχει πρωταγωνιστήσει στην ταινία DER που βραβεύτηκε στο Λονδίνο και στα επίσημα Videoclip "Έλα Κοντά” του Παύλου Παυλίδη και "High Command" του βρετανικού συγκροτήματος Detachments. Σπουδές: Αριστούχος της Δραματικης Σχολής Αθηνών “Γιώργος Θεοδοσιάδης” με υποτροφία, και του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σχετικά Άρθρα

X