Ανομία: η πράξη που παραβιάζει έναν ηθικό νόμο, το αμάρτημα. Η έλλειψη νόμων ή η κατάσταση κατά την οποία οι νόμοι δεν εφαρμόζονται.

Από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου προέκυψε η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, η οποία μεταξύ των άλλων:

– Παραβίασε το άρθρο 4 του Συντάγματος, το οποίο κατοχυρώνει την ισότητα όλων των Ελλήνων ενώπιον του νόμου, επιβάλλοντας εξαντλητική φορολογία μόνο σε μισθωτούς και συνταξιούχους.

– Παραβίασε το άρθρο 17 του Συντάγματος που προστατεύει τα περιουσιακά δικαιώματα και την ιδιοκτησία, επιβάλλοντας υπέρογκα χαράτσια σε ιδιοκτήτες ακινήτων, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

– Παραβίασε το άρθρο 20 του Συντάγματος που κατοχυρώνει το δικαίωμα στην έννομη προστασία και το δικαίωμα της προηγούμενης ακρόασης. Με τις διατάξεις αυτές επιχειρείται παρέμβαση σε ανοικτές δίκες και μάλιστα σε δίκες ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας για την ακύρωση και των διατάξεων και των πράξεων με τις οποίες γίνεται ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, της δημόσιας περιουσίας και των δημόσιων επιχειρήσεων και μιας σειράς άλλων πράξεων του ΤΑΙΠΕΔ.

– Παραβίασε το άρθρο 21 του Συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο το κράτος μεριμνά για την υγεία των πολιτών και παίρνει ειδικά μέτρα για την προστασία της νεότητας, του γήρατος, της αναπηρίας, των πολυτέκνων και για την περίθαλψη των απόρων.

– Παραβίασε το άρθρο 22 του Συντάγματος που κατοχυρώνει το δικαίωμα στην εργασία και στην αξιοπρεπή αμοιβή, το δικαίωμα στην ανάπαυση.

-Παραβίασε το άρθρο 25 του Συντάγματος, το οποίο κατοχυρώνει ως θεμελιώδη αρχή και οδηγό για την εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα μας την Αρχή του Κοινωνικού Κράτους Δικαίου και την Αρχή της Αναλογικότητας.

– Παραβίασε το άρθρο 88 του Συντάγματος που εγγυάται την ανεξαρτησία των δικαστικών λειτουργών.

– Παραβίασε το άρθρο 95 του Συντάγματος για την αρμοδιότητα του Συμβουλίου της Επικρατείας.

– Παραβίασε το άρθρο 120 του Συντάγματος, το οποίο προβλέπει ότι η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.

Τα συμπεράσματα δικά σας…

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X