Της Έλλης Ζώτου (Αυγή)

«Το 2012 πάγωσαν τη διαδικασία απόδοσης ιθαγένειας για τη δεύτερη γενιά μεταναστών πριν ακόμα ληφθεί η απόφαση από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Μετά φωτογραφήθηκαν με τον Αντετοκούνμπο, ένα παιδί μεταναστών. Το 2015 καταψήφισαν το δικαίωμα στην ιθαγένεια για τα παιδιά που γεννήθηκαν στην Ελλάδα από μετανάστες γονείς. Χθες έδωσαν μια προεκλογική υπόσχεση (διά στόματος Κυρανάκη) η οποία αποκλείει, μεταξύ άλλων, τα παιδιά των μεταναστών στην Ελλάδα. Σήμερα κάνουν δηλώσεις υπερηφάνειας για τον πιο γνωστό και σεβαστό αθλητή, ο οποίος είναι παιδί μεταναστών. Πρέπει να μας δώσουν μια απάντηση. Τελικά ποια είναι η θέση της Νέας Δημοκρατίας για τα παιδιά που γεννήθηκαν στην Ελλάδα από μετανάστες γονείς;» έγραψε χθες η Generation 2.0 αποτυπώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την «ταξική μεροληψία» – υποκρισία της Ν.Δ.

Πόσο όμως πιο καθαρά να το πουν; Αν κάποιος καταφέρει, παρά τις πολιτικές αποκλεισμού που άσκησε και υπόσχεται ότι θα ασκήσει η Ν.Δ., να σταθεί όρθιος και να προοδεύσει, εντάξει, μπορούμε να του συγχωρήσουμε ότι δεν είναι και απόγονος του Περικλή, αλλά «λαθρομεταναστών», όρο που επαιρόταν ο Αντ Σαμαράς ότι επέβαλε στην Ε.Ε.

«Όχι, Χασάν, πρώτα θα βρεις το φάρμακο για τον καρκίνο και μετά θα χαιρόμαστε που τελείωσες ελληνικό σχολείο. Ξεχωριστά από τα ελληνόπουλα». Μέχρι τότε όμως δεν θα έχεις ίδια δικαιώματα με τους Έλληνες.

Στο ζήτημα δε της ιθαγένειας η στάση της Ν.Δ. και διαχρονικά της Δεξιάς της χώρας δεν είναι απλώς ακροδεξιό χάιδεμα σε ψηφοφόρους που το μόνο που μπορεί να τους υποσχεθεί είναι ότι ο γείτονάς τους με σπαστά ελληνικά θα ζει ακόμα χειρότερα. Είναι και ήταν πάντα ένας τρόπος να ελέγξει την κοινωνία και το εκλογικό σώμα.

Θυμίζουμε την πικρή εμπειρία της χρησιμοποίησης της αφαίρεσης της ιθαγένειας ως ποινής από τη μετεμφυλιακή Δεξιά για να ελέγξει το εκλογικό σώμα και να σιγουρέψει την εξόντωση των πολιτικών της αντιπάλων. Κάποτε τιμωρούσαν όσους Έλληνες θεωρούσαν «αντεθνικώς δρώντες».

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X