«Πιάσε το χέρι μου»

Με τη δύναμη της αλληλεγγύης
Με τη γνώση της μνήμης

Τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του Σκαραμαγκά επισκέφθηκε αντιπροσωπεία μαθητών από τα Γυμνάσια και Λύκεια των Δήμων Αγίας Παρασκευής, Αγίων Αναργύρων / Καματερού και Χαλανδρίου, μαζί με τους καθηγητές τους, προκειμένου να παραδώσουν τα σακίδια που γέμισαν με χρήσιμα είδη στα σχολεία τους, όλο το προηγούμενο διάστημα.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της καμπάνιας «Πιάσε το χέρι μου», την οποία από κοινού διοργανώνουν οι Δήμοι Αγίας Παρασκευής, Χαλανδρίου, Αγίων Αναργύρων / Καματερού, η «Εφημερίδα των Συντακτών», η «Αλληλεγγύη για Όλους» και το Δίκτυο μεταναστριών στην Ελλάδα «Μέλισσα».

Τα παιδιά που βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις του Σκαραμαγκά, εκπροσωπούσαν τους 23.676 συμμαθητές τους, από τα 139 σχολεία – Νηπιαγωγεία έως Λύκεια – και των τριών Δήμων, που συμμετείχαν στις δράσεις του «Πιάσε το χέρι μου».

Κατά την παράδοση των σακιδίων, τα παιδιά συνόδευσαν στις εγκαταστάσεις, ο Δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, η αντιδήμαρχος Οικονομικών, Χαλανδρίου, Έλενα Χριστούλη, ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Αγίας Παρασκευής, Πάνος Γκόνης κι ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Αγίων Αναργύρων / Καματερού, Νίκος Παντελιάς.

Συνολικά, παραδόθηκαν σε προσφυγόπουλα πάνω από 1000 πολύχρωμα σακίδια, γεμάτα με μολύβια, σημειωματάρια, χρήσιμα σχολικά είδη, παιχνίδια και μηνύματα για καλό ταξίδι, ειρήνη, ελπίδα και φιλία.

Στόχος εξάλλου ήταν να μοιραστούν όλα τα παιδιά στιγμές χαράς, παιχνιδιού και ξενοιασιάς, οι μαθητές να έρθουν σε επαφή με τα προσφυγόπουλα, ν’ ανταλλάξουν μαζί τους απόψεις και να εφαρμόσουν στην πράξη την αλληλεγγύη.

παραδοση σακιδίων από μαθητές σε προσφυγόπουλα, στον Σκαραμαγκά (1)

παραδοση σακιδίων από μαθητές σε προσφυγόπουλα, στον Σκαραμαγκά (2)

παραδοση σακιδίων από μαθητές σε προσφυγόπουλα, στον Σκαραμαγκά (3)

παραδοση σακιδίων από μαθητές σε προσφυγόπουλα, στον Σκαραμαγκά (4)

παραδοση σακιδίων από μαθητές σε προσφυγόπουλα, στον Σκαραμαγκά (5)

παραδοση σακιδίων από μαθητές σε προσφυγόπουλα, στον Σκαραμαγκά (6)

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X