Ο 16χρονος Παλαιστίνιος έφηβος Fawzi al-Juneidi, ο οποίος συνελήφθη κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στην Χεβρώνα της Δυτικής Όχθης, και έγινε, δίχως να το επιδιώξει, σύμβολο των διαδηλώσεων στον αραβικό κόσμο κατά της απόφασης του Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, αντιμετωπίζει κατηγορίες και αύριο, Τετάρτη, θα βρεθεί ενώπιον του δικαστηρίου.

Το αγόρι υποστήριξε ότι ποτέ δεν πέταξε πέτρες προς τις ισραηλινές δυνάμεις ενώ ο θείος του δήλωσε πως συνελήφθη αναίτια, καθώς δεν συμμετείχε στις διαδηλώσεις και βρισκόταν έξω προκειμένου να αγοράσει τρόφιμα, καθώς αυτός θρέφει την επταμελή οικογένειά του. Όπως αναφέρει, το αγόρι αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σχολείο προκειμένου να δουλέψει για να ζήσει την οικογένειά του.

Σύμφωνα με τον δικηγορό του μικρού Παλαιστινίου, ο δικαστής έμεινε άναυδος από την κακομεταχείριση που υπέστη ο 16χρονος κατά τη διάρκεια της σύλληψής του αλλά και μετά από αυτήν. Ο δικηγόρος περιέγραψε ότι το αγόρι έχει κακοποιηθεί βάναυσα και φέρει μελανιές στην πλάτη, το πρόσωπο και το στήθος.

Αύριο αναμένεται το δικαστήριο να ανακονώσει τις κατηγορίες.

Σημειώνεται, ότι περισσότερα από 300 παιδιά από την Παλαιστίνη βρίσκονται στις ισραηλινές φυλακές για ανάλογα «αδικήματα» όπως του 16χρονου

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X