Το ενδιαφέρον για την καταστροφή από την παγκόσμια κοινότητα, ειδικά από τη Δύση ήταν πολύ μεγαλύτερο για τη Παναγία των Παρισίων απ’ ό,τι για την αιματοχυσία στη Σρι Λάνκα

Η πυρκαγιά που κατέστρεψε τον καθεδρικό ναό είχε 7 φορές περισσότερες αναζητήσεις στη google απ’ ό,τι οι βομβαρδισμοί που έπληξαν τη Στρι Λάνκα την Κυριακή του Πάσχα και σκότωσαν περίπου 300 άτομα.

Σύμφωνα με στοιχεία από τη Google τις πρώτες 24 ώρες από τη στιγμή που συνέβησαν τα δύο περιστατικά η καταστροφή στη Παναγία των Παρισίων κατέγραψε από πέντε έως εννέα φορές περισσότερες αναζητήσεις σε σχέση με τη Σρι Λάνκα.

Παρότι στην πυρκαγιά στο Παρίσι δεν υπήρξε ούτε ένας νεκρός, μόλις σε τρεις χώρες οι αναζητήσεις ήταν περισσότερες για τη Σρι Λάνκα, στην Ινδία, στην Ινδονησία και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Σύμφωνα με τον αναλυτή Gabriele Kahlout, ένας από τους βασικούς παράγοντες πίσω από το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την πυρκαγιά στη Παναγία των Παρισίων για το αγγλόφωνο δυτικό ακροατήριο είναι ότι το γεγονός βρισκόταν “πιο κοντά στο σπίτι”.

Αντίθετα στην Ινδία, η Σρι Λάνκα είναι “πιο κοντά στο σπίτι” και αυτό αντανακλάται πιο έντονα στις αναζητήσεις των χρηστών εκεί.

“Είναι κάτι που βλέπουμε να συμβαίνει συνέχεια. Όταν έγινε γνωστή η είδηση για τη συντριβή αεροπλάνου της Αιθιοπικής αεροπορίας, σύμφωνα με στοιχεία της Google οι άνθρωποι στην Αμερική έψαχναν κυρίως για αμερικάνους θύματα”.

Περισσότεροι από 500 άνθρωποι τραυματίστηκαν στις επιθέσεις στη Σρι Λάνκα στις 21 Απριλίου. Ωστόσο σε Γαλλία, Μεξικό, Αργεντινή, Ιταλία και Βραζιλία υπήρξαν σύμφωνα με τη Google κατά 90% περισσότερες αναζητήσεις για τη Παναγία των Παρισίων..

*Με στοιχεία από το aljazeera

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια