Έρευνα για τη συγκέντρωση ακροδεξιών στο Άουσβιτς την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος διεξάγει η πολωνική εισαγγελία, έπειτα από αίτημα των αρχών. Στη διάθεση της εισαγγελίας βρίσκεται βίντεο της συγκέντρωσης, στην οποία συμμετείχαν με μεγάλες πολωνικές σημαίες περί τα 70 με 100 άτομα.

Ήταν η πρώτη φορά που ακροδεξιοί διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά την ετήσια τελετή στο Άουσβιτς, η οποία συμπίπτει και με Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος.

Οι ναζί σκότωσαν περίπου ένα εκατομμύριο Εβραίους και 150.000 Πολωνούς (μη Εβραίους) στο Άουσβιτς. Περίπου οι μισοί από τους Εβραίους ωστόσο που σκοτώθηκαν ήταν Πολωνοί.

Στη βασική τελετή χθες συμμετείχαν Εβραίοι επιζώντες και κυβερνητικοί αξιωματούχοι της Πολωνίας. Η διαδήλωση διαμαρτυρίας της ακροδεξιάς ομάδας πραγματοποιήθηκε σε μεγάλη απόσταση. Στόχος της συγκέντρωσης ήταν να φωνάξουν ότι οι Πολωνοί δεν συμμετείχαν στους διωγμούς των Εβραίων.

«Το εβραϊκό έθνος και το Ισραήλ κάνουν ό,τι μπορούν για να αλλάξουν την ιστορία του πολωνικού έθνους», δήλωσε ο επικεφαλής της ακροδεξιάς συγκέντρωσης Πιοτρ Ριμπάκ, ο οποίος καταδικάστηκε το 2015 επειδή έκαψε ομοίωμα Εβραίου. «Οι Πολωνοί πατριώτες δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε αυτό», τόνισε.

Πηγή: nafteboriki.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια