Αύξηση των απολαβών τους διεκδικούν οι εργαζόμενοι της Amazon στην Πολωνία, ακολουθώντας το παράδειγμα των συναδέλφων τους σε άλλες χώρες.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα έγιναν απεργίες σε Ισπανία και Γερμανία, όπου οι εργαζόμενοι ζητούσαν καλύτερους μισθούς και καλύτερες εργασιακές συνθήκες.

«Πληρωνόμαστε τρεις φορές λιγότερο από τους εργαζομένους στη Γερμανία και δουλεύουμε περισσότερες ώρες», τόνισε η Maria Malinowska, από την ένωση εργαζομένων. «Η Amazon δεν μπορεί να χρησιμοποιεί το επιχείρημα ότι εδώ είναι Πολωνία, όπου οι μισθοί είναι χαμηλότεροι σε κάποιες περιοχές», προσθέτει.

Οι Πολωνοί εργαζόμενοι ζητούν καθαρό ωρομίσθιο τουλάχιστον 25 ζλότι ($6,52) καθώς χαμηλότερους ρυθμούς εργασίας, αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο αξιολογούνται οι εργαζόμενοι και ανάκληση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Σήμερα, οι περισσότεροι εργαζόμενοι της Amazon αμείβονται με 17,5-18,5 ζλότι την ώρα, μεικτά.

Οι ενώσεις σημειώνουν ότι εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους μέσα σε επτά μέρες, θα προχωρήσουν σε απεργία.

Με πληροφορίες από Reuters

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια