Είναι χυδαίο να «διαδηλώνεις» κρατώντας μία πανάκριβη τσάντα ίσα με τρεις κατώτατους μισθούς της «άλλης Ελλάδας». Ποια είναι η άλλη Ελλάδα; Αυτή που μετράει ευρώ το ευρώ (το νόμισμα που θέλεις να μείνεις πάση θυσία) προκειμένου να επιβιώσει. Να επιβιώσει, τ’ ακούς;

Οι διαδηλώσεις γεννήθηκαν σε κρίσιμες για την ανθρωπότητα στιγμές. Στην μακραίωνη και πολύμοχθη πορεία των λαών της γης υπήρξε το μέσο για την πραγματοποίηση του ιδεώδους της ελευθερίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.  Μοιάζει τραγελαφικό λοιπόν, να χρησιμοποιείς το μέσο πίεσης «των αριστερών», όπως αναφέρεις και την ίδια στιγμή να φωνάζεις κραυγάζοντας για «σοσιαλφασισμό», για «χούντα της αριστεράς» και για «κομμουνιστικό καθεστώς». Καπηλεύεσαι μέσα που χρησιμοποιήθηκαν για την διεκδίκηση δικαιωμάτων των λαών που καταπατούσε η ελίτ και εσύ είσαι με την Ελίτ. Είσαι η Ελίτ.

menoume Evropi  6

Η ένσταση δεν αφορά τη διαδήλωση, είναι δικαίωμα του καθενός να το κάνει. Η ένσταση αφορά το γεγονός ότι ξαφνικά κατέβηκες στο δρόμο γιατί «τρέμει η κοινωνική σου θέση», οι παχυλοί σου μισθοί, οι καταθέσεις σου και η χλιδάτη ζωή σου. Ουσιαστικά δηλαδή, κοιτάζεις πως να σώσεις τον κώλο σου. Δεν κατέβηκες όμως ποτέ σε διαδήλωση για όσους έχασαν τη δουλειά τους, για όσους αυτοκτόνησαν, για όσους δεν είχαν ρεύμα και φαγητό στο σπίτι τους. Για τα παιδιά που λιποθυμούσαν στα σχολεία από την πείνα. Για τα νοσοκομεία με τις τραγικές ελλείψεις.

Η ένσταση αφορά τη διοργάνωση αυτής της «αυθόρμητης» διαμαρτυρίας σύμφωνα με τα λεγόμενα των τηλεοπτικών καναλιών. Οι διοργανωτές είναι στελέχη της ΝΔ και του Ποταμιού, αλλοτινοί υπουργοί που υπέγραφαν συμφωνίες και μνημόνια, στελέχη, Γραμματείς και Φαρισαίοι, σκάνδαλα με Siemens, χρηματιστήρια και μίζες σε ένα φαγοπότι δίχως τέλος. Πλάι-πλάι με αυτούς που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση συμμετέχοντας σε όλα τα παραπάνω.

menoume Evropi  3

menoume Evropi  5

Καλούσε στη διαμαρτυρία ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Γιώργος Μουρούτης. Το MEGA και ο ΣKAΪ. Γελάνε και οι πέτρες. Συμμετείχε στη χθεσινή διαμαρτυρία ακόμη και ο Κων/νος Μητσοτάκης με τον κόσμο να ζητωκραυγάζει και να παραληρεί μπροστά στην εικόνα του «ηγέτη» που 90 χρονών κατέβηκε στο δρόμο να διαδηλώσει και μπράβο του, όπως φώναζαν κάποιοι. Το τσούρμο ακολουθούσε στην ουρά και τα τάμπλετ μαζί με τα i-phones πήραν φωτιά «check in: νιώθει ετοιμοπόλεμη, μέρος πλατεία Συντάγματος».

menoume Evropi  2

Όλες οι ηλικίες συμμετείχαν στη διαδήλωση. Ακόμη και μικρά παιδιά «κατέβασαν» στα καροτσάκια τους με ζωγραφισμένες ελληνικές και ευρωπαϊκές σημαίες στα μάγουλά τους. Πούρα, i-phone, αξεσουάρ, πασατέμπος με τους φλοιούς να πετιούνται στο έδαφος (γιατί είμαστε Ευρωπαίοι) και συζητήσεις περί καταστροφής. Συνθήματα όπως: «Κάτω η χούντα της Κωνσταντοπούλου», «ευρωπαϊκές» κραυγές των πολιτισμένων Ελλήνων, όπως «το μουνόπανο ο τάδε». Σφυρίχτρες, ελληνικές και ευρωπαϊκές σημαίες που ανέμιζαν, ο εθνικός ύμνος. Λίγο πιο κάτω ο Κ. Χατζηδάκης που συνομιλούσε με «απελπισμένους» πολίτες για την κατάσταση και το τυχαίο γεγονός ότι η διαμαρτυρία συνέπεσε με το δελτίο ειδήσεων. Σέλφι και συνεντεύξεις σε ξένα ΜΜΕ από τους νέους της χώρας μας που έχουν όραμα. Ναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ναι στις προτάσεις Γιουνκέρ, ναι στις μειώσεις μισθών. Μόνο που κανένας από τους συμμετέχοντες δεν παίρνει 300 ευρώ μισθό για να μπορεί να μιλά με αυτή την ευκολία.

Και χορηγός του «Μένουμε Ευρώπη», η Eurobank.

Από την Εκάλη ως την Γλυφάδα, το Κολωνάκι και το κίνημα του «Μύκονοοοοος» πήραμε ένα μήνυμα. Καληνύχτα Ελλάδα, αυτός ο κόσμος δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ. Καληνύχτα!

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X