Ενημέρωση 22/01/2018 12:56: Η εν λόγω ομάδα κατέβασε το βράδυ της Δευτέρας 21/01 και μετά τη δημοσίευση του άρθρου, όλες τις σχετικές δημοσιεύσεις και φωτογραφίες που αναφέρονται παραπάνω.

Την παρουσία, στο συλλαλητήριο της Κυριακής, μια νέας εξτρεμιστικής ομάδας, που φέρει ξεκάθαρα ακροδεξιά χαρακτηριστικά, αναδεικνύει το «Omnia tv» τονίζοντας ότι, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, δείχνει να είναι άκρως επικίνδυνη.

H εν λόγω ομάδα αυτοπροσδιορίζεται ως «Hellenic Resistance Department» και διατηρεί σελίδα «κοινότητας» στο Facebook, στην οποία και δημοσίευσε φωτογραφίες από την παρουσία μελών της στην πλατεία Συντάγματος.

Ομοιόμορφος εξοπλισμός και εμφάνιση

Τα άτομα αυτά εμφανίστηκαν από νωρίς στην Πλατεία Συντάγματος με τα διακριτικά HRD στα μπουφάν τους, μαύρα κράνη, μαύρα στρατιωτικά παντελόνια, σακίδια αλλά και ίδιου τύπου μεταξύ τους αντιασφυξιογόνες μάσκες. Μαρτυρίες που έχουμε στη διάθεσή μας τοποθετούν χρονικά την αποχώρηση της ομάδας από τον χώρο των επεισοδίων, μέσω του σταθμού μετρό Μοναστηράκι, αργά το απόγευμα.

Στις εικόνες διακρίνεται ξεκάθαρα το ομοιόμορφο της αμφίεσής τους, καθώς και η εξόφθαλμη κατοχή εμπρηστικών μηχανισμών με εύφλεκτη ύλη και εκρηκτικά. Στοιχεία που τράβηξαν την προσοχή κάποιων φωτορεπόρτερ οι οποίοι τους φωτογράφισαν σε διάφορες στιγμές, δίνοντας μας ακόμα καλύτερη εικόνα για την ενδυμασία, τις προθέσεις και τον εξοπλισμό τους.

Εμμονή με τα Εξάρχεια

Ψάχνοντας κανείς στην σελίδα «κοινότητας» που διατηρούν στο FB, μπορεί να δει φωτογραφίες από από την παρουσία μελών της ομάδας στα Εξάρχεια, με το σχόλιο:

Μακρυά απο καθε τι, Μη Ελληνικό και Μη χριστιανικό. Δεν ήμαστε οι αρχαίοι Έλληνες.. Δεν ήμαστε οι πρόγονοί μας.. Αλλά ήμαστε η συνέχεια τους..

Επιστροφή στις οικογένειες μας… Σύντομα κοντά σας… Ποιο σύντομα από ‘τι πιστεύετε απλυταρια… (και οχι μονο………) Γίναμε η σκια σας… Ηταν δίκαιο.. Και εγινε πράξη..

Σε άλλη εικόνα, δημοσιευμένη στις 28 Δεκεμβρίου 2018 εικονίζονται έξω από το χώρο που στεγάζει τον σύνδεσμο του Αστέρα Εξαρχείων στον πεζόδρομο της Τσαμαδού με σχόλιο:

Κοιμάστε όρθιοι εκει στα Εξάρχεια…

Μπαίνουμε βγαίνουμε και δεν παίρνετε χαμπάρι..

Εργαστήρια εκρηκτικών υλών;

Ακόμα πιο χαρακτηριστική για τον εξτρεμιστικό χαρακτήρα της είναι μια σύνθεση φωτογραφιών που η εν λόγω ομάδα έχει δημοσιεύσει και οι οποίες απεικονίζουν εργαστήριο με αντιδραστήρια, δοχεία και εργαστηριακό εξοπλισμό, ο οποίος παραπέμπει σε κατασκευή εκρηκτικών ουσιών και συνοδεύεται από το σχόλιο:

HRD… Εργαστήριο Χημείας..

Το ενα απο τα «δημιουργικά» εργαστήρια μας….

Η ομάδα αφήνει να εννοηθεί πως διατηρεί επιπλέον εργαστήρια αυτού του τύπου θυμίζοντάς μας ακροδεξιούς εξτρεμιστές άλλων χωρών των οποίων οι ενέργειες στέρησαν πολυάριθμες ζωές.

Το ερώτημα που δημιουργείται λοιπόν μετά την «πρεμιέρα» της συγκεκριμένης ομάδας ακροδεξιών εξτρεμιστών, είναι αν θα προλάβουν οι αρχές να ταυτοποιήσουν αυτά τα άτομα και να ερευνήσουν τις ενέργειες τους πριν οι έμμεσες απειλές της ομάδας γίνουν πραγματικότητα και θρηνήσουμε θύματα.

 

Πηγή: Omniatv

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X