Τη στάμπα του προδότη την κόλλησε για πρώτη φόρα, όταν αποφάσισε να μεταπηδήσει από τον Παναθηναϊκό στον Ολυμπιακό. Τότε οι φίλαθλοι των πρασίνων, είχαν εξοργιστεί με την απόφαση του, που θεώρησαν ότι βασίστηκε στην υψηλότερη αμοιβή που του δινόταν και τον υποδέχτηκαν με χαρτονομίσματα…

Αυτή τη φορά ήταν διαφορετικός ο λόγος, που ανεξαρτήτως ομάδας, τοποθετήθηκε στο επίκεντρο της κριτικής. Λίγες ώρες μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκα ο Βασίλης Σπανούλης παρέα με τον Πέρο Άντιτς πόζαραν έχοντας στα πόδια τους τη σημαία των Σκοπίων.

Το χαμόγελο του Έλληνα γκαρντ, σε συνδυασμό με αυτή του την επιλογή προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις στο διαδίκτυο, με τον εκάστοτε ενοχλημένο να δηλώνει ότι πρόκειται για εθνική προδοσία, προκλητική συμπεριφορά και άλλη μία απόδειξη του ότι ο Έλληνας αρέσκεται στο να τρώει… καρπαζιές.

Στον αντίποδα αυτής της λογικής, συναντά κανείς μία επιχειρηματολογία διαφορετική. Αυτή που υποστηρίζει πως θα πρέπει να αισθανόμαστε περήφανοι που παίκτες αυτού του επίπεδου, έχουν αυτή τη στάση. Στέλνουν ένα μήνυμα ενότητας. Ένα μήνυμα του ότι τα σύνορα δεν μπορούν να βάλουν διαχωριστικές γραμμές στους ανθρώπους. Αυτό δηλαδή, που μαθαίναμε μικροί στο σχολείο, αλλά μάλλον ξεχάσαμε.

Έχουμε ένα πρόβλημα με τη μνήμη σαν λαός. Φάνηκε και στις εκλογές της 6ης Μαΐου. Όπως και ένα πρόβλημα διαχωρισμού της αγάπης για τον τόπου που γεννήθηκες και της υιοθέτησης εθνικιστικών αντιλήψεων. Ποια θα έπρεπε δηλαδή να είναι η στάση του Σπανούλη; Να έχει κόψει την καλημέρα στον Άντιτς ή να τον πλακώνει στο ξύλο;
Στη χώρα αυτή το νορμάλ κατακρίνεται. Το θεμιτό πυροβολείται. Κάποια στιγμή όμως, θα πρέπει να μάθουμε από τα λάθη του παρελθόντος. Και στο κάτω – κάτω αν κάποιος πρέπει να ντρέπεται είναι αυτός που σήκωνε το χέρι του πάνω σε γυναίκες και παιδάκια στα δρομάκια της Κωνσταντινούπολης…

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

Αρθρογράφος

Κώστας Παπαντωνίου

Γεννήθηκε και ζει στα Εξάρχεια. Αγαπά τους τοίχους τους, τους αγώνες και τους ανθρώπους τους. Του αρέσει να φωτογραφίζει και να γράφει για όσα δεν μπόρεσε να φωτογραφίσει. Κυκλοφορεί από τα εννιά του με μια εφημερίδα στο χέρι και συνεχίζει να γράφει σε μπλοκάκι στα ρεπορτάζ. Ακούει ό,τι μακριά πολύ μακριά μας ταξιδεύει και διαβάζει ό,τι του γυαλίσει στις βιτρίνες της Καλλιδρομίου, της Ζωοδόχου Πηγής και της Θεμιστοκλέους. Αγαπά τα νησιά και κάποτε θέλει να ζήσει σε ένα από αυτά. Μέχρι τότε, κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για μια διαφορετική δημοσιογραφία, με πολλά αυτοδιαχειριζόμενα 3point και γραφιάδες χωρίς περιορισμούς.

Σχετικά Άρθρα

X