Η Γαλλία επεξεργάζεται την ιδέα να εισαγάγει πρόστιμο για όσους παρενοχλούν γυναίκες στον δρόμο λεκτικά.

Η Γαλλίδα υπουργός  παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδια για την ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών, Marlène Schiappa, σε συνέντευξή της στο Politico, είπε ότι θα είναι δύσκολο να επιβληθεί ο νόμος σε αυτό το ζήτημα.

«Έχουμε επίγνωση ότι ένας αστυνομικός δεν μπορεί να είναι πάντα παρών κάθε φορά που συμβαίνει μια πράξη παρενόχλησης. Ωστόσο, συνεχίζουμε να θεωρούμε ότι πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό παράδειγμα. Είναι σημαντικό ο γαλλικός νόμος να ξεκαθαρίσει με σαφήνεια ότι απαγορεύεται ο δημόσιος εκφοβισμός των γυναικών», δήλωσε.

Ένα εμπόδιο για τη Γαλλίδα υπουργό, συγγραφέα και μητέρα δύο παιδιών, είναι τι ορίζεται ως παρενόχληση του δρόμου. «Είτε πρόκειται για παρενόχληση στο δρόμο ή σεξιστικά σχόλια, ακόμα σκεφτόμαστε πώς θα το αποκαλούμε», είπε η Schiappa.

«Η ιδέα είναι να καθιερωθεί ένα πρόστιμο καθώς και μια διαδικασία και ένα ποσό, ώστε αυτά τα πρόστιμα να μπορούν να επιβάλλονται σε όσους ακολουθούν την τακτική της παρενόχλησης στο δρόμο», είπε η υπουργός.

To είδαμε πρώτα

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X