Το ρεπορτάζ τιτλοφορείται «Πρόσφυγες αγνοούν το δριμύ ψύχος για να προσφέρουν βοήθεια σε άστεγους». Ξεκινά με πλάνα από χώρο φιλοξενίας προσφύγων σε παλιό εργοστάσιο, όπου ο Αντέλ από το Χαλέπι της Συρίας μαζί με άλλο έναν πρόσφυγα και Ευρωπαίους εθελοντές, μοιράζουν φαγητό μεταξύ άλλων σε μια ελληνική οικογένεια αστέγων καθώς και σε άλλους πρόσφυγες, από το Πακιστάν και το Αφγανιστάν – που έχει κριθεί ότι δεν «δικαιούνται» άσυλο- και διαμένουν σε ένα γιαπί (ημιτελές χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων) στην πόλη.

Οπως αναφέρει ο ευρωπαίος εθελοντής, μαζί με τους δύο πρόσφυγες εντοπίζουν σε διάφορα σημεία της πόλης ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια και παρέχουν γεύματα για να επιβιώσουν αυτές τις δύσκολες μέρες.

Η αλληλεγγύη ενίοτε επιστρέφεται και δείχνει κατευθύνσεις…

Αναδημοσίευση από: www.left.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια