«Κλειστό κλαμπ» χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή ο πρώην χρυσαυγίτης ευρωβουλευτής, Ελευθέριος Συναδινός, καταγγέλλοντας πως από το 2014 έως σήμερα η Χρυσή Αυγή έχει πάρει από τους ευρωβουλευτές και τους βοηθούς τους ένα εκατομμύριο ευρώ, χωρίς να έχει δώσει στοιχεία για το που έχουν ξοδευτεί αυτά τα χρήματα. Υπογράμμισε πως ο Μιχαλολιάκος και ο πυρήνας γύρω από αυτόν ελέγχει το ποιος θα εκλεγεί και αφήνει αιχμές για το κατά πόσο συμβάλουν οικονομικά οι βουλευτές της εγκληματικής οργάνωσης.

Ο Συναδινός υποστήριξε πως ο Μιχαλολιάκος και ο περίγυρος του έχουν καταστήσει την εγκληματική οργάνωση σε «κλειστό κλαμπ», επισημαίνοντας πως οι χρυσαυγίτες έχουν λάβει από τους ευρωβουλευτές και τους βοηθούς «ένα εκατομμύριο ολοστρόγγυλο» χωρίς να αναφέρουν το που πήγαν αυτά τα χρήματα. «Δεν έφυγα με παράπονα, έφυγα θυμωμένος και αγανακτισμένος για θέματα πολιτικής και για θέματα ηθικής. Έπρεπε από την αρχή η Χρυσή Αυγή να ανοιχτεί στην κοινωνία και να δείξει ότι είναι ένα κόμμα που ενδιαφέρεται για τους πολίτες και την Ελλάδα και όχι να γίνει κλειστό κλαμπ που εκλέγεται μονάχα ο στενός κομματικός πυρήνας του αρχηγού, του Μιχαλολιάκου. Διαχειρίζονται την όλη υπόθεση 5- 10 άτομα. Όλες αυτές οι κραυγές για τους πολίτες είναι κατ’ ευφημισμόν θα έλεγα. Δεν υπάρχει η δυνατότητα άλλων στελεχών. Βλέπετε ο Παναγιώταρος είναι κάθε φορά βουλευτής και κατεβαίνει στην περιφέρεια, ο Κασιδιάρης είναι βουλευτής και κάθε φορά είναι δήμαρχος. Δεν θέλουν να έχουν στελέχη σκεπτόμενα» δήλωσε.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Στα τελευταία πέντε χρόνια, η Χρυσή Αυγή από τους ευρωβουλευτές και τους βοηθούς πήρε ένα εκατομμύριο ευρώ. Ένα εκατομμύριο ολοστρόγγυλο και δεν μας είπαν που έχουν πάει αυτά τα λεφτά. Στον καινούργιο κανονισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που άλλαξε πριν έναν χρόνο, απαγορεύεται ρητά η χρηματοδότηση των βοηθών των ευρωβουλευτών σε κόμματα του κράτους – μέλους».

Ερωτηθείς για τον τρόπο με τον οποίον σπαταλήθηκε το ένα εκατομμύριο από την εγκληματική οργάνωση αλλά και για τις δηλώσεις τους σχετικά με το ότι είναι φτωχοί, ο Συναδινός απάντησε  πως οι χρυσαυγίτες δεν είναι καθόλου φτωχοί και αντί να κάνουν κοινωνικό έργο, τα λεφτά πηγαίνουν στην οικογένεια του Μιχαλολιάκου. Έκανε λόγο για ορισμό της οικογενειοκρατίας.

Με πληροφορίες από The Press Project και jailgoldendawn

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X