Το My Market πληρώνει τους εργαζόμενους 300 ευρώ επειδή χαμογελάνε στους πελάτες και έτσι εκείνοι αφήνουν τα λεφτά τους και το My Market μπορεί και τους πληρώνει στην ώρα τους (σκέψου να καθυστερούσε και τα 300 ευρώ). Δηλαδή αν δεν χαμογελούσαν τι θα έπαιρναν;

Πόσο αξίζει το χαμόγελό μας; Σίγουρα όχι 300 ευρώ, σίγουρα όχι 3.000 ευρώ, σίγουρα το χαμόγελό μας δεν αξίζει να σπαταλιέται για κανέναν που μας το ζητά άγαρμπα ή που (καλύτερα) μας το αρπάζει βίαια σε συνθήκη επιβολής.

Το μόνο που έχουμε, το μόνο που ίσως μας απομένει είναι το χαμόγελό μας, τα συναισθήματά μας, οι αντιδράσεις μας, αν κοστολογηθεί και η ίδια μας η ύπαρξη ξοφλήσαμε!

Οι εξοντωτικές και παράλογες εργοδοτικές αυθαιρεσίες για μισθούς πείνας (ακόμα και πείνας να μην ήταν πάλι το ίδιο ισχύει) πρέπει να απομονώνονται. Καμιά ύπαρξη δεν αξίζει αυτή την εσωτερική φθορά. Σε λίγο καιρό θα μοιράζουν απλόχερα αντικαταθλιπτικά με την έναρξη του ωραρίου.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια