Πώς φτάσαμε μέχρι εδώ και ποιοι φταίνε; Ο Charles Ferguson αναλύει την αρχή της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής και καπιταλιστικής κρίσης.
Πηγαίνοντας πίσω στο 2008 και στην Αμερική από όπου όλα ξεκίνησαν καθώς η φούσκα των στεγαστικών δανείων έσκασε αποκαλύπτοντας το τεράστιο ψέμα μέσα στο οποίο ζούσαμε.

To "inside job" μέσα από συνεντεύξεις και αναλύσεις γεγονότων  ξεσκεπάζει τα Golden Boys και την ασυδοσία τους "τα χρόνια του καπιταλιστικού ονείρου", την παγκόσμια εξουσία που ασκεί η Goldman Sachs δωροδοκώντας κυβερνήσεις και πολιτικούς και την απληστία των χρηματιστηριακών κύκλων που όλοι μαζί εξαφάνισαν χρήμα που δεν τους άνηκε. Χρήμα για το οποίο οι εργαζόμενοι καλέστηκαν να βάλουν από την τσέπη τους.

Η χρηματοπιστωτική κρίση μια κρίση που δημιούργησαν συγκεκριμένα συμφέροντα κόστισε σε εκατομμύρια ανθρώπους τις δουλείες τους, τα σπίτια τους και τις οικονομίες τους…

Πώς συνέβη αυτό προσπαθεί να εξηγήσει το παρακάτω βίντεο:

 

 

 

Κατερίνα Καραβία

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X