Με αφορμή της χτεσινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στη Νορβηγία πραγματοποιήθηκε ένα κοινωνικό πείραμα με παιδιά. Τα παιδιά μαζεύουν μαζί τις μπάλες, ροζ και μπλε, και τις τοποθετούν προσεκτικά και με συλλογική δουλειά στη θέση τους. όταν έρχεται η στιγμή της ανταμοιβής τους, το αγόρι παίρνει ενα γεμάτο ποτήρι γλυκά ενώ το κορίτσι ένα μισό ποτήρι. Όταν τους ανακοινώνουν πως τα κορίτσια πήραν λιγότερα γλυκά επειδή είναι κορίτσια, αντιδρούν με το πιο σοφό τρόπο.

Οι αντιδράσεις των παιδιών δείχνουν πραγματικά την αδικία του να πληρώνονται οι γυναίκες πολύ λιγότερο από τους άντρες

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X