Μια εικόνα που σίγουρα δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε ανάρτησε η σελίδα των Διασωστών του ΕΚΑΒ στο facebook. Η κατάσταση όμως που απεικονίζει είναι ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα παραμένουν «φυλακισμένοι» στα σπίτια τους.

Η φωτογραφία δείχνει μια γυναίκα πεσμένη στην άσφαλτο ανάμεσα σε δύο παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Το πως βρέθηκε εκεί γρήγορα το καταλαβαίνει κανείς. Όταν τα αυτοκίνητα «κλείνουν» τις ράμπες ΑμεΑ τότε οι συνάνθρωποί μας στα αμαξίδια θα πρέπει να κάνουν τους κασκαντέρ για να φύγουν από το πεζοδρόμιο και να συνεχίσουν την πορεία τους μέσα στην πόλη.

Δεν φταίει η Πολιτεία, οι κάθε λογής αρμόδιοι κι οι νόμοι για το γεγονός ότι η πλειονότητα των ελλήνων οδηγών είναι απλά αναίσθητοι. Ο ανθρωπισμός δυστυχώς δεν διδάσκεται. Τέτοιες εικόνες όμως είναι καλό να αναπαράγονται μπας και καταλάβουμε πιο χειροπιαστά τι συνέπεια έχει ένα παράνομο παρκάρισμα.

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια