Με παντοτινό αποκλεισμό από τα αγγλικά γήπεδα τιμωρήθηκε ο Ελληνοκύπριος Αβέρωφ Παντελής, οπαδός της ομάδας Τότεναμ, επειδή πέταξε μπανανόφλουδα την περασμένη Κυριακή στο παιχνίδι με την Άρσεναλ, την ώρα που πανηγύριζε ο Γκαμπονέζος παίκτης της Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνκ.

Ο 57χρονος οπαδός, πατέρας τριών παιδιών, εντοπίστηκε αμέσως από την αστυνομία και συνελήφθη.

Σε δηλώσεις του ανέφερε πώς δεν είναι ρατσιστής και πώς.. τυχαία πέταξε την μπανάνα. Η διοίκηση της Τότεναμ δεν δέχτηκε την απολογία του και τον τιμώρησε με δια βίου αποκλεισμό από τα παιχνίδια της.

 

Σχολιάζοντας το περιστατικό ο ίδιος ο Ομπαμεγιάνγκ διερωτήθηκε: “Γιατί το κάνουν αυτό οι άνθρωποι;

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια