Δίχως αμφιβολία, στα 20 του χρόνια ο Κιλιάν Μπαπέ, αποτελεί σήμερα μία από τις εξαιρετικές  αθλητικές εικόνες της Γαλλίας, ιδιαίτερα αγαπητή, αφού  ήταν ανάμεσα σε εκείνους που οδήγησαν την εθνική ομάδα στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ωστόσο, ο επιθετικός της ΠαρίΣΖ τις τελευταίες μέρες έχει δεχθεί δυσάρεστες ρατσιστικές επιθέσεις. Οπως έγινε γνωστό, μία σειρά από συνθήματα με ρατσιστικό περιεχόμενο εναντίον του Κιλιάν Μπαπέ, με μητέρα από την Αλγερία και πατέρα από το Καμερούν, εμφανίστηκαν στο μετρό του Παρισιού.

Ο Γενικός Εισαγγελέας, έλαβε γνώση για το περιστατικό, το οποίο έχει ήδη ερευνηθεί για «δημόσια προσβολή» και φαίνεται να προκλήθηκε από μία νεο-φασιστική ομάδα.

«Εκείνοι που το έκαναν δεν επιτέθηκαν μόνο στον Μπαπέ, αλλά επιτέθηκαν σε όλη τη Γαλλία. Πρόκειται για μια επίθεση στη διαφορετικότητα και την εικόνα της χώρας», ανέφερε η εταιρεία που έχει τη διαχείριση των γαλλικών σιδηροδρόμων (SNCF), έχοντας ήδη διαθέσει το υλικό από τις κάμερες για να εντοπιστούν οι δράστες.

Το περιστατικό καταδίκασαν διάφοροι σύλλογοι, μεταξύ των οποίων ο SOS Ρατσισμός και η Διεθνής Ένωση κατά του Ρατσισμού (LIR).

Σε κοινή δήλωσή τους, κατήγγειλαν ότι «όταν ένας πολίτης δέχεται επίθεση για το χρώμα του δέρματός του, όλη η Δημοκρατία δέχεται επίθεση» και τόνισαν ότι «ο Κίλιαν είναι ένα παράδειγμα που μας κάνει υπερήφανους». Τα ρατσιστικά συνθήματα καταδίκασε επίσης και η ένωση επαγγελματικού ποδοσφαίρου στη Γαλλία (LFP).

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]