Πολλές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ρατσιστική δήλωση του βουλευτή Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας, Θανάση Δαβάκη ο οποίος, στο πλαίσιο της συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο της Παλαιοπαναγιάς στη Σπάρτη, την Παρασκευή 2 Μαρτίου, «με σκοπό την αντίδραση, την πρόληψη και την αντιμετώπιση παραβατικότητας», ανέφερε το εξής ανατριχιαστικό: «Απαγορεύω στου αθίγγανους-γύφτους να με ψηφίζουν»…

Αναλυτικά η εμετική δήλωση Δαβάκη:

«Όσον αφορά στο πολιτικό κόστος που λέει κάποιος, παρακαλώ και απαγορεύω σε οποιονδήποτε αθίγγανο, γύφτο, και δεν συμμαζεύεται, να με ψηφίσει. (…) Όποιος με ψηφίσει δεν τον αναγνωρίζω. Από πλευράς αυτής της κοινωνικής ομάδας.

Λυπάμαι που το λέω, λυπάμαι τα παιδάκια τα οποία γεννιούνται από αυτούς τους ανθρώπους χωρίς να το θέλουν και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Για να μη λέμε για «πολιτικές» και «φοβόμαστε» και τις «ψήφους» και δεν συμμαζεύεται.

Εγώ απαγορεύω σε οποιονδήποτε από αυτούς κι αν έχετε κανάν γνωστό να του το πείτε αν με ψηφίζει να μην με ξαναψηφίσει. Από τους αθίγγανους. Να μην με ψηφίσουν εμένα».

Φαίνεται ότι η (ακρο)δεξιά στροφή της ηγεσίας της ΝΔ «απελευθερώνει» τους «σκληρούς» εντός του κόμματος, με αποτέλεσμα να έχουμε δηλώσεις όπως η παραπάνω που παραπέμπουν (για την ακρίβεια είναι ίδιες με) τον λόγο των νεοναζί εγκληματιών της Χρυσής Αυγής.

Λόγος που δεν έχει καμία σχέση με την ανάγκη καταπολέμησης του ρατσισμού και των διακρίσεων και την εφαρμογή πολιτικών ενσωμάτωσης, αντί της σπέκουλας με τα συντηρητικά αντανακλαστικά των ανθρώπων σε υποβαθμισμένες περιοχές. Αντίθετα, «ξεπλένει» τις απάνθρωπες «προτάσεις» των χρυσαυγιτών και άλλων ακροδεξιών κύκλων που χύνουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο με κάθε ευκαιρία.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X