Σχεδόν κάθε έκφανση της καθημερινότητας στη χώρα μας, είναι διαποτισμένη από το ρατσισμό και την ημιμάθεια. Δύο στοιχεία βέβαια, που δεν περιμένει κάποιος να συναντήσει σε μία φιλανθρωπική οργάνωση. Τα γεγονότα όμως έρχονται για ακόμη μία φορά να μας εκπλήξουν δυσάρεστα.

Πριν λίγο καιρό, το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (Τρανσέξουαλ), απευθύνθηκε στο εν λόγω φιλανθρωπικό ίδρυμα με σκοπό να βοηθήσει άπορα τρανς άτομα, τα οποία δεν είχαν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν τα προς το ζην.

Οι υπεύθυνοι έκλεισαν το ραντεβού συνάντησης με την εκπρόσωπο του σωματείου, αγνοώντας ότι η λέξη διεμφυλικός είναι η ελληνική εκδοχή της λέξης τρανς… Η απάντηση που δέχτηκε το σωματείο στη συνάντηση, χωρίς αμφιβολία καταργεί κάθε έννοια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που υποτίθεται ότι υποστηρίζουν οι φιλανθρωπικές οργανώσεις.

«Εμείς δίνουμε τρόφιμα σε παιδάκια και γέροντες, εμείς φροντίζουμε ανθρώπους», επανέλαβε εμφατικά ο υπεύθυνος.

Από που κι ως που η ιδιότητα του ανθρώπου αφαιρείται όταν είσαι διαφορετικός; Με ποιο ακριβώς δικαίωμα ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα παραβιάζει την ίδια του τη φύση όταν γίνεται λόγος για τρανς άτομα ή για οποιαδήποτε αποκαλούμενη μειονότητα;

Ποιος ήταν παραπάνω άνθρωπος, εκείνη την ημέρα σίγουρα δεν χρειάζεται να αναφερθεί, το μόνο που είναι άξιο αναφοράς είναι ότι η ημιμάθεια δημιουργεί μίσος και φόβο για το διαφορετικό. Ένα διαφορετικό που αναγκάζεται να ζει κοινωνικά αποκλεισμένο λόγω στερεοτύπων. Στερεότυπα που το θέλουν μοναχά να εκπορνεύεται και να μην είναι τίποτα παραπάνω από αυτό.

Δυστυχώς η τρανσφοβία, θα αργήσει πολύ να εξαλειφθεί σε μία χώρα που τα πρότυπα περί άντρα και γυναίκας ολοένα και περισσότερο στεριώνουν στις συνειδήσεις των ανθρώπων.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια