Ριο ’16: Πώς είδαν οι φαβέλες την Τελετή Έναρξης

Το περασμένο βράδυ, όλος ο κόσμος παρακολούθησε την τελετή έναρξης των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Βραζιλίας. Η διοργάνωση του Ρίο 2016 έβαλε τα δυνατά της να εκπέμψει λάμψη, μέσα από προετοιμασίες που κάθε άλλο παρά αυτήν την εικόνα έδιναν. Η τελετή κινήθηκε σε θεματολογία της ιστορικής θεμελίωσης της σύγχρονης Βραζιλίας.

Έθιξε την βεβιασμένη μετακίνηση αμέτρητων Αφρικανών ως σκλάβων από του Πορτογάλους αποικιοκράτες. Επίσης έθιξε ζητήματα σε σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφόρο ανάπτυξη με σεβασμό προς αυτό. Το μήνυμα ήταν θετικό. Παρά τις ασφυκτικές πιέσεις και τον εκτοπισμό που δέχτηκαν αμέτρητοι κάτοικοι του Ρίο ντε Τζενέιρο και την ολοσχερή διάλυση ολόκληρων γειτονιών, κάποιοι κάτοικοι σε παρακείμενες φαβέλες δεν έχασαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το θέαμα. Η θέση τους ήταν προνομιακή ως προς την θέα προς το στάδιο Μαρακανά. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες μόλις ξεκινούν. Τα αποτελέσματα για τους λιγότερο τυχερούς κατοίκους του Ρίο, είναι ήδη εμφανή.

Πηγή.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια