Συνεχίζει να εξοργίζει η απολογία του Γιώργου Ρουπακιά σήμερα, καθώς όσα λέγονται δείχνουν οι όροι που χρησιμοποιούνται να χάνουν πια το νόημά τους. Αφού νωρίτερα σήμερα δήλωση «απλός υποστηρικτής, όχι μέλος» της Χρυσής Αυγής, συνεχίζει να συγκλονίζει με όσα αναφέρει. Σε ένα κρεσέντο προσπάθειας αποσύνδεσης του εγκλήματος της ανθρωποκτονίας από την δράση της νεοναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, χαρακτήρισε την ανθρωποκτονία ως «απλή».  Ακολουθεί απόσπασμα της απολογίας του όπως δημοσιεύεται στη Fanpage του Golden Dawn Watch στο facebook.

Πρ: Το οποίο ξύλο δεν προκύπτει απο την ιατροδικαστική.
Ρουμπέκας παρεμβαίνει: Προκύπτει όμως από την νεκροψία, επειδή είχε μώλωπες.

Ρουπ: Ότι έγινε μια απλή ανθρωποκτονία…
Πρ: Δε μπορείτε να λετε αυτή τη φράση, «μια απλή ανθρωποκτονία». 
Ρουπ: Εντάξει συγγνώμη, ότι ήταν μια ανθρωποκτονία και επειδή ήταν πολιτικό το θέμα, το μπλέξανε με αυτό, και μια απλή ανθρωποκτονία την κάνανε ολόκληρη ιστορία… 

Αν η ανθρωποκτονία αυτή φαντάζει απλή, λοιπόν, ποιες είναι οι σύνθετες;

Αν είναι να γίνει κάτι ολόκληρη ιστορία, είναι αυτό.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια