«Σταματήστε το πραξικόπημα του Τραμπ στη Βενεζουέλα», αυτό είναι το μήνυμα του ροκ σταρ Ρότζερ Γουότερς των Pink Floyd που μοιράστηκε με τους φαν του στο Twitter.

Ο Ρότζερ Γουότερς των Pink Floyd επέκρινε σφοδρά τις Ηνωμένες Πολιτείες κατηγορώντας τη χώρα για καταστροφή της «πραγματικής δημοκρατίας» στο κράτος της Λατινικής Αμερικής και ζητώντας από την Ουάσιγκτον να «αφήσει ήσυχο το λαό της Βενεζουέλας».

Ο θρύλος της ροκ, ο οποίος είναι γνωστός για τις πολιτικές του δηλώσεις κατά τη διάρκεια των συναυλιών του, ανάρτησε στο Twitter μια αφίσα, αναγγέλλοντας μια «έκτακτη διαμαρτυρία» μπροστά στην αμερικανική αποστολή στα Ηνωμένα Έθνη στη Νέα Υόρκη.

Η αφίσα είχε ως μότο τη φράση: «Σταματήστε το πραξικόπημα του Τραμπ”

 

 

Η Βενεζουέλα αντιμετωπίζει μια σοβαρή πολιτική κρίση, με τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουάιδο να αυτοανακηρύσσεται προσωρινός πρόεδρος της χώρας στις 23 Ιανουαρίου.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έσπευσαν να αναγνωρίσουν την εξουσία του και παρότρυναν τον Νικολάς Μαδούρο να παραιτηθεί.

Σε μια προσπάθεια να αυξήσει τις πιέσεις προς τον Μαδούρο, η Ουάσιγκτον εισήγαγε κυρώσεις εναντίον του κρατικού πετρελαϊκού γίγαντα PDVSA της Βενεζουέλας και έδωσε τον έλεγχο ορισμένων δεσμευμένων περιουσιακών στοιχείων που κατείχαν τράπεζες των ΗΠΑ στον Γκουάιδο.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βενεζουέλας, με τη σειρά του, πάγωσε τους τραπεζικούς λογαριασμούς και τις χρηματοοικονομικές συναλλαγές του Γκουάιδο εντός της της χώρας και του επέβαλλε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα των δραστηριοτήτων του.

Ο Μαδούρο, από την πλευρά του, κατηγόρησε την Ουάσιγκτον ότι σχεδίασε πραξικόπημα στη χώρα του και διέκοψε τους διπλωματικούς δεσμούς με τις Ηνωμένες Πολιτείες, αφού απέρριψε τις κυρώσεις ως παράνομες.

*Αλιευμένο από το Sputnik

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X