«Σκληρούς» αλλά ταυτόχρονα απολύτως ακριβείς χαρακτηρισμούς, χρησιμοποίησε ο Μαουρίτσιο Σάρι, κληθείς να σχολιάσει τα φαινόμενα ρατσιστικής συμπεριφοράς που παρατηρούνται στα αγγλικά γήπεδα και ειδικότερα σε αγώνες της ομάδας του από ανεγκέφαλους υποστηρικτές της Τσέλσι.

«Πριν απ΄ όλα, θέλω να μιλήσω με τον σύλλογό μου. Και δευτερευόντως δεν θέλω να κάνω γενικεύσεις, διότι το 99% των φιλάθλων είναι πραγματικά καταπληκτικοί»,δήλωσε χαρακτηριστικά ο έμπειρος τεχνικός των Λονδρέζων και πρόσθεσε: «Σε κάθε κοινότητα, θεωρώ, πως υπάρχουν ηλίθιοι. Κατά συνέπεια, οφείλουμε να δώσουμε την μάχη όλοι μαζί, εναντίον των ηλιθίων, αλλά όχι εναντίον των φιλάθλων της Τσέλσι».

Αφορμή για την τοποθέτηση του Ιταλού προπονητή, στάθηκαν τα ρατσιστικά σχόλια που ακούσθηκαν από μερίδα «φιλάθλων» της Τσέλσι, στην εχθεσινή εκτός έδρας αναμέτρηση πρωταθλήματος με την Γουότφορντ (σ.σ. οι «μπλε» νίκησαν με 2-1).

*Αλιευμένο από το Φως

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια