Της Βάλιας Τσιριγώτη

Σήμερα έλαβε τα τελευταία της λουλούδια.

Τη μέρα που τη χτύπησε της είπαν πως δε θα το εννοεί αφού της έστειλε λουλούδια. Όταν την ξαναχτύπησε της είπε πως δεν το ήθελε και έστειλε λουλούδια. Όταν την εγκατέλειψε και ύστερα του είπε πως θα φύγει, του είπαν να της στείλει λουλούδια και ότι θα της περάσει. Τις μέρες δεν τον έβλεπε ποτέ, μα στη γιορτή της πάντα της έφερνε λουλούδια, γιατί ήταν κύριος, το ξέρει αυτό κι η γειτονιά. Τη νύχτα όταν του είπε να χωρίσουν την τράβηξε από τα μαλλιά και είπε άει μωρή, εγώ που σου έστειλα και τα ακριβά λουλούδια.

Σήμερα μάζεψα λουλούδια. Δεν είναι τα γενέθλια μου, ούτε και τα δικά της. Δεν είναι των ερωτευμένων, ούτε κανείς γιορτάζει. Μονάχα, όταν εκείνη έφυγε απ’ το σπίτι, ζήτησε διαζύγιο, βοήθεια, ερωτεύτηκε έναν άλλον, πήρε τα παιδιά της, ήρθε η ώρα για λίγα ακόμα από εκείνα τα λουλούδια. Έτσι, σήμερα, έλαβε τα τελευταία της λουλούδια, πάνω στο φέρετρο της. Τα τοποθέτησαν μαζί με το όνομα της. Κι ύστερα κάποιοι είπαν, πως αφού έλαβε λουλούδια, να δεις πως δεν το ήθελε να την σκοτώσει, πως το μετάνιωσε, απλά τυφλώθηκε απτό πάθος και θα της στείλει και λουλούδια στην κηδεία.

Σήμερα θάβουμε ακόμα μια γυναίκα. Είναι τα τρίτα μας λουλούδια, είναι το τρίτο όνομα, μέσα σε δέκα μέρες.

*βασισμένο στο I got flowers today, της Κ. Paullette

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X