Εσένα, που το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι το χρήμα πώς μπορείς και μου λες να συμβιβάζομαι και να σκύβω το κεφάλι σε κάθε παράλογη εντολή σου;

Πώς τολμάς να μου λες να υποτάσσομαι γιατί είσαι εθισμένος στην μηδαμινή εξουσία που νομίζεις πώς κατέχεις;

Μόνο θυμό μου προκαλείς αλλά και φόβο, όχι από τις φωνές σου.. Φόβο για τους ανθρώπους. Άραγε όλοι να αλλοιώνονται, και να μεταμορφώνονται όταν έχουν τη δυνατότητα να διατάξουν, να εξουσιάσουν και να αυτο-τιτλοφορούνται ως αφεντικά;

Το χρήμα και η εξουσία τα αλλάζουν όλα, μου επανέλαβε παραπάνω από 30 φορές ένας άνθρωπος που πέρασε για  λιγότερο από μία ώρα, από τη ζωή μου, ανάμεσα σε ποτό και γέλια.  Ακόμη και ο ίδιος του ο εαυτός, αλλοιώθηκε. Φόρεσε γραβάτα για να γίνει αρεστός, υποκρίνεται κάθε μέρα, ώσπου στο τέλος ακόμη και ο ίδιος να πειστεί ότι είναι κάτι διαφορετικό. Ώσπου να μεταμορφωθεί σε αυτό που είναι αρεστό από τους πολλούς..

Το μόνο που ελπίζω, είναι να μην γίνω ποτές σαν αυτούς. Ψεύτικοι και εγωιστές, με οφθαλμαπάτες και θυμό, έχουν ανακυρήξει το χρήμα ως τη μεγαλύτερη αξία στη ζωή τους και ξεχνάνε να αγαπούν.

 

Χριστιάνα Βουκελάτου

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X