Με την έναρξη των βραβεύσεων BAFTΑ 2019 η ταινία απέσπασε το βραβείο της καλύτερης βρετανικής ταινίας, καλύτερης βρετανικής παραγωγής

Ο Γιώργος Λάνθιμος βραβεύτηκε για την ταινία «Η ευνοούμενη»/«The Favourite».

Στην τελετή, στο Ρόαγιαλ Άλμπερτ Χολ του Λονδίνου, η «Ευνοούμενη» απέσπασε επίσης τα βραβεία Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης, Μακιγιάζ και Κομμώσεων, Καλύτερου Σεναρίου και Καλύτερων Κουστουμιών ενώ η Ολίβια Κόλμαν και η Ρέιτσελ Βάις, οι δύο εκ των τριών πρωταγωνιστριών, τιμήθηκαν με το βραβείο Α΄ και Β΄ Γυναικείου Ρόλου αντίστοιχα. Υποψήφια για το βραβείο Καλύτερου Β΄ Ρόλου ήταν και η τρίτη πρωταγωνίστρια της ταινίας, Έμα Στόουν.

Η μαύρη κωμωδία εποχής του Λάνθιμου ήταν η ταινία με τις περισσότερες υποψηφιότητες (συνολικά 12) μεταξύ των οποίων και αυτές της καλύτερης ταινίας και καλύτερης σκηνοθεσίας.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X