Χθες το βράδυ έγινε η τελετή λήξης των Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Απορώ πόσοι ήξεραν ότι οι υπεραθλητές μας, γύρισαν στην Ελλάδα με διψήφιο αριθμό μεταλλίων και συγκεκριμένα με δώδεκα.

Αντί αυτά τα παιδιά να έχουν την 10πλάσια προβολή για τα αξιοθαύμαστα κατορθώματα τους, κρύβονται πίσω από κάθε είδους αδιάφορη αθλητική ή πολιτική είδηση.

Μόλις χθες (09/09) τελείωσαν οι αγώνες και αν μπει κανείς στις περισσότερες αθλητικές ιστοσελίδες σήμερα (10/09) δεν θα βρει πουθενά, κάποια σχετική είδηση. «Λογικό». Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες δεν… πουλάνε. Τι κι αν πήραμε 12 μετάλλια.

1 Χρυσό, 3 Ασημένια και 8 Χάλκινα μετάλλια ήταν ο απολογισμός των προσπαθειών αυτών των παιδιών. Αναλυτικά η λίστα με τους Ολυμπιονίκες μας:


Πολυχρονίδης Γρηγόρης – Κορδαλή Μαρία Ελένη – Πανάνος Νίκος : 1 Χρυσό


Μακροδημήτρης Αριστείδης: 1 Ασημένιο – 2 Χάλκινα


Σταθελάκος Πασχάλης: 1 Ασημένιο – 1 Χάλκινο


Στεφανουδάκης Μανώλης: 1 Χάλκινο


Καραγιάννη Ανθή: 1 Χάλκινο


Δημόγλου Αλεξάνδρα: 1 Χάλκινο


Μάμαλος Παύλος: 1 Χάλκινο


Ταμπαξής Χρήστος: 1 Ασημένιο


Ταϊγανίδης Χαράλαμπος: 1 Χάλκινο

Αναλυτικότερα πατήστε ΕΔΩ

Οι περισσότεροι στην θέση τους, θα τα παρατούσαν και δεν θα είχαν καν διάθεση για τα απλά καθημερινά πράγματα. Αυτοί όμως, όχι μόνο ξεπερνάνε τον εαυτό τους, αλλά γίνονται παράδειγμα προς μίμηση για όλους εμάς που στην πρώτη δυσκολία, ψάχνουμε δικαιολογίες για να μην παλέψουμε και σε ποιόν να ρίξουμε την ευθύνη για κάθε τι! Ένα τεράστιο μπράβο και σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν.

Σας ευχαριστούμε!

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια