Ολοκληρώθηκε στα γραφεία του ΚΕΘΕΑ η ανοιχτή συνέλευση των εργαζομένων για την κατάργηση του αυτοδιοίκητου Κέντρου κατά την οποία εκτός από τις πρωτοβουλίες που θα πάρει ο κάθε ξεχωριστός τομέας (σύλλογοι γονέων, κοινότητες, όργανα της διοίκησης, ομάδες επανένταξης και μέλη) αποφασίστηκαν μία σειρά από κεντρικές πρωτοβουλίες σε όλη την Ελλάδα με στόχο την ενημέρωση των πολιτών και σειρά κινητοποιήσεων έως ότου αποσυρθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Πρώτος σταθμός συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας την Τετάρτη στις 12:00, με παράλληλες αντίστοιχες διαμαρτυρίες σε κεντρικά σημεία όλων των ελληνικών πόλεων που φιλοξενούν μονάδες του ΚΕΘΕΑ.

Στη σημερινή συνέλευση το κλίμα ήταν εξαιρετικά αγωνιστικό και πέρα από τις νομικές πρωτοβουλίες (π.χ. προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας) συμφωνήθηκε ότι ο «πόλεμος» θα κερδηθεί εάν όλοι οι πολίτες είναι στο πλευρό του ΚΕΘΕΑ που επί 31 χρόνια φροντίζει τα παιδιά τους.

Εδώ και μία εβδομάδα οπότε ανακοινώθηκε σε ΦΕΚ η πραξικοπηματική ενέργεια κατάργησης του αυτοδιοίκητου του Κέντρου ξεσηκώθηκε κύμα συμπαράστασης από κόμματα, φορείς απεξάρτησης, πρώην και νυν εργαζομένους στο διοικητικό συμβούλιο.

Μέχρι στιγμής πάνω από 12.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει το ψήφισμα για την άμεση απόσυρση της αιφνίδιας και αντισυνταγματικής απόφασης της κυβέρνησης.

*Από την ΕΦΣΥΝ

Photo: EUROKINISSI/ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια