Σεμινάριο Ανάλυσης της Κινηματογραφικής Εμπειρίας

Η ART SYNDICATE σε συνεργασία με το FILMSCHOOL.GR παρουσιάζουν στο CINEMARIAN ένα Σεμινάριο Ανάλυσης της Κινηματογραφικής Εμπειρίας: Κινηματογραφική Γλώσσα και Αισθητική του Κινηματογράφου.

  • 12 συναντήσεις
  • 40 προγραμματισμένες ώρες μαθήματος

Σκοπός του τμήματος θα είναι να μάθουμε να βλέπουμε και να αναλύουμε τις κινηματογραφικές ταινίες αναγνωρίζοντας την κινηματογραφική γλώσσα που έχει χρησιμοποιηθεί στη δόμησή τους. Παράλληλα, αναλύοντας την αισθητική της κάθε ταινίας ξεχωριστά, ενεργοποιούμε μέσα μας τη διάθεση για δημιουργία.

Το σεμινάριο θα έχει μια σειρά από προβολές αποσπασμάτων ταινιών και ανάλυση των εκφραστικών μέσων που χρησιμοποιεί ο σκηνοθέτης σε κάθε μια από αυτές. Κάθε εβδομάδα θα ασχολούμαστε με ένα κομμάτι του κινηματογράφου όπως το σενάριο, η δομή μιας ταινίας, η θέση της μηχανής, η διεύθυνση ηθοποιών, το χρώμα και το φως, ο φακός, η κίνηση της μηχανής, το μοντάζ, η μουσική. Θα διαβάζουμε τις ταινίες ως προς αυτά τα μέσα με σκοπό να αναλύσουμε το μηχανισμό τους και την επίδρασή τους σε νοητικό αλλά και συναισθηματικό επίπεδο.

Με το τέλος του σεμιναρίου ο κάθε μαθητής θα έχει:

  • Παρακολουθήσει δώδεκα τρίωρα μαθήματα πάνω σε ξεχωριστά εργαλεία της κινηματογραφικής γλώσσας
  • Παρακολουθήσει ένα τρίωρο Masterclass με τον σκηνοθέτη Σταύρο Τσιώλη
  • Λάβει ψηφιακά αρχεία της φιλμογραφίας του σεμιναρίου (53 ταινίες)

Εισηγήτρια σεμιναρίου: Νικολέτα Λεούση
Συντονιστής σεμιναρίου: Χρήστος Πυθαράς
Έναρξη: 4 Απριλίου 2015
Διάρκεια: 12 συναντήσεις

cinemarian seminars

Για πλήρη ανάλυση του σεμιναρίου και περισσότερες πληροφορίες: www.filmschool.gr
Τηλέφωνα: 211 7051633 – 6974 867975

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X