Το Mannequin Challenge χρησιμοποίησε οργάνωση από την Ινδία για να περάσει το δικό της μήνυμα εναντίων της σεξουαλικής παρενόχλησης των γυναικών, φαινόμενο που έχει τρομακτικές διαστάσεις στην Ινδία. Σύμφωνα με στοιχεία, 78% των γυναικών στην Ινδία έχει παρενοχληθεί σεξουαλικά στον δρόμο. Και το χειρότερο από όλα; Σε πολλές περιπτώσεις οι περαστικοί παρά τις εκκλήσεις της κοπέλας δεν σταματούν να βοηθήσουν και να σταματήσουν τους δράστες.

Αυτό το γεγονός ώθησε την οργάνωση να φτιάξει το δικό της Mannequin Challenge σε μια προσπάθεια να περάσει το δικό της μήνυμα:  «Όταν μια κοπέλα παρενοχλείται – κακοποιείται με οποιονδήποτε τρόπο τότε δεν είναι η ώρα να στέκεσαι παγωμένος και αμέτοχος λες και παίζει σε κάποιο Mannequin Challenge. Η σεξουαλική παρενόχληση είναι ένα σοβαρό φαινόμενο στην Ινδία. Don’t be Mannequin.»

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια