Σε παγκόσμια μάχη για την καταπολέμηση της ρατσιστικής, ακροδεξιάς ιδεολογίας καλεί η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Αρντέρν, μετά την πολύνεκρη επίθεση σε δύο τεμένη στο Κράιστ-τσερτς.

Σε μία από τις πρώτες συνεντεύξεις που έχει παραχωρήσει, η Άρντερν δήλωσε στο BBC ότι απορρίπτει την άποψη ότι η μετανάστευση τροφοδοτεί τον ρατσισμό.

Όταν ρωτήθηκε για την άνοδο του ακροδεξιού εθνικισμού η Νεοζηλανδή πρωθυπουργός απάντησε: «(Ο δράστης) ήταν Αυστραλός πολίτης, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν διαθέτουμε μια ιδεολογία στη Νέα Ζηλανδία που αποτελεί προσβολή για την πλειονότητα των Νεοζηλανδών».

Η Άρντερν τόνισε ότι οι παγκόσμιοι ηγέτες έχουν ευθύνη «να ξεριζώσουν τον εθνικισμό όπου υπάρχει και να διασφαλίσουν ότι δεν θα δημιουργήσουν ποτέ ένα περιβάλλον στο οποίο μπορεί να ανθίσει».

«Θα κάνω έκκληση παγκοσμίως», υπογράμμισε. «Αυτό που έζησε η Νέα Ζηλανδία είναι βία εναντίον μας από κάποιον που μεγάλωσε και έμαθε αυτή την ιδεολογία αλλού. Αν θέλουμε να διασφαλίσουμε σε παγκόσμιο επίπεδο ότι είμαστε ένας ασφαλής, ανεκτικός και περιεκτικός κόσμος, δεν μπορούμε να το σκεφτόμαστε με όρους συνόρων», εξήγησε η Άρντερν.

Παράλληλα υπερασπίστηκε την πολιτική υποδοχής προσφύγων που ακολουθεί η Νέα Ζηλανδία. «Είμαστε μια φιλόξενη χώρα», τόνισε. «Απορρίπτω κατηγορηματικά την άποψη ότι στην προσπάθειά μας να διασφαλίσουμε ότι διαθέτουμε ένα σύστημα το οποίο φροντίζει όσους επιλέγουν να αποκαλούν τη Νέα Ζηλανδία σπίτι τους έχουμε δημιουργήσει ένα περιβάλλον όπου μπορεί να υπάρξει αυτή η ιδεολογία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, από BBC

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια