Τις τελευταίες ώρες έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου ένα σημείωμα. Μια παράκληση σε ιδιοκτήτη να μη κόψει το ρεύμα. Φτάσαμε στο σημείο, να υπάρχουν σήμερα άνθρωποι που παρακαλάνε για το φως τους. Που χρειάζεται να μοιραστούν τον πόνο τους και να επιστρατεύσουν τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν ώστε να πείσουν τον άλλο να μη τους φερθεί σκληρά. Ενώ θα έπρεπε ο καθένας να φερθεί ανθρώπινα, χωρίς πειστήρια. Χωρίς να χρειαστεί να διαβάσει κανένα σημείωμα για να ευαισθητοποιηθεί.

 

Φτάσαμε σε αυτό το σημείο που η ανθρωπιά έχει αντικατασταθεί από την καχυποψία. Δεν είναι μόνο πρόβλημα της Πολιτείας ότι κόβεται το ρεύμα σε φτωχούς, είναι πρόβλημα της κοινωνίας που δεν μπορεί να σταθεί αλληλέγγυα. Που έχει γίνει ανθρωποφαγική. Που δεν μπορεί να απαιτήσει, γιατί δεν έχει απαιτήσεις από τον εαυτό της.

 

Ρεύμα2
Μέσα σε αυτό το βούρκο, σε πιάνει από το ένα χέρι η απελπισία και από το άλλο το πείσμα. Από το ένα πόδι η θλίψη και από το άλλο η αγωνία να τα φέρεις όλα τούμπα. Όσοι θέλουμε να δούμε τον κόσμο διαφορετικά. Να αναπνεύσουμε ελευθερία. Να δημιουργήσουμε δίπλα στον άλλο, είναι σαν να είμαστε ξαπλωμένοι στο κρεβάτι του Προκρούστη. «Αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτέ», έγραφε ο Ν. Γκάτσος. Για όλες όμως τις κατατρεγμένες ψυχές θα τον κάνουμε να αλλάξει.  Ώστε κάποτε, να μη χρειάζεται να αφήνεις σημειώματα σαν αυτά. Να μην υπάρχουν άνθρωποι που θα χρειάζεται να εκλιπαρείς.

 

Ας ξεκινήσουμε με το διπλανό μας σπίτι. Ίσως τόσο κοντά μας μόνο, να φωλιάζει η δυστυχία.

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

Αρθρογράφος

Κώστας Παπαντωνίου

Γεννήθηκε και ζει στα Εξάρχεια. Αγαπά τους τοίχους, τους αγώνες και τους ανθρώπους τους. Του αρέσει να φωτογραφίζει και να γράφει για όσα δεν μπόρεσε να φωτογραφίσει. Κυκλοφορεί από τα εννιά του με μια εφημερίδα στο χέρι και συνεχίζει να γράφει σε μπλοκάκι στα ρεπορτάζ. Ακούει Verve, Μπαλάφα και Grunge και διαβάζει ό,τι του γυαλίσει στις βιτρίνες της Καλλιδρομίου, της Ζωοδόχου Πηγής και της Θεμιστοκλέους. Αγαπά τα νησιά και κάποτε θέλει να ζήσει σε ένα από αυτά. Μέχρι τότε, κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για μια διαφορετική δημοσιογραφία, με πολλά αυτοδιαχειριζόμενα 3point και γραφιάδες χωρίς περιορισμούς.

Σχετικά Άρθρα

X