Πρέπει να το πάρουμε απόφαση. Η κυβέρνηση τηρεί τα όσα υποσχόταν προεκλογικά.

Υπάρχει κάτι το μεμπτό σε αυτό; Θεωρητικά όχι. Ίσα-ίσα που τόσα χρόνια από τους πολιτικούς μας αυτό ζητάμε. Όπως φάνηκε όμως στις 17 Ιουνίου μάλλον δεν ξέραμε τι ακριβώς θέλαμε. Εκτός και αν πιστεύουμε ότι η απώλεια κάθε περιουσιακού στοιχείου αποτελεί αντίδοτο για την κρίση.

Είναι να απορεί κανείς βέβαια, πώς η χώρα θα καταφέρει να ορθοποδήσει όταν έχει ακρωτηριάσει τα πόδια της.

Τέτοιου τύπου ερωτήματα όμως δεν απασχολούν ούτε τον κ. Σαμαρά, ούτε τον κ. Βενιζέλο, αλλά ούτε και τον κ.Κουβέλη που δίνουν τα χέρια κάτω από το τραπέζι και όποιον πάρει ο χάρος…

Μετά το ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας, φαίνεται ότι κοντοζυγώνει και αυτό του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Ένας από τους ελάχιστους υγιείς οργανισμούς, κινδυνεύει είτε να κλείσει, είτε να παραχωρηθεί σε κάποιον ιδιώτη, που θα παρουσιαστεί ως ο μοναδικός σωτήρας. Πρόκειται για μία εξέλιξη που θα μπορούσε και μπορεί να αποφευχθεί. Το ζήτημα ωστόσο, είναι αν υπάρχει η θέληση…

Στη συνάντηση που είχαν οι εργαζόμενοι του Τ.Τ. με τον Υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα στις 10 Αυγούστου, συμφώνησαν πως θα υπάρξει παράταση στη  δημοσίευση του ισολογισμού, ούτως ώστε να προχωρήσει η ανακεφαλοποίηση των Τραπεζών και να εξαλειφθεί το νυν έλλειμμα, το οποίο ανέρχεται στα 3 δισεκατομμύρια ευρώ.

Αντ’ αυτού ο κ. Στουρνάρας αποφάσισε, ισχυριζόμενος πως έχει δώσει ήδη 4 παρατάσεις (!), να πράξει αντίθετα, δηλαδή να προχωρήσει στη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων του ισολογισμού του 2011, παρά το γεγονός ότι έχει το δικαίωμα βάσει νόμου να μην το κάνει.

Το οξύμωρο της υπόθεσης, αλλά και σημαντικό ενδεικτικό στοιχείο των προθέσεων της κυβέρνησης, είναι ότι χτες κατατέθηκε τροπολογία με την οποία δίνεται σε όλες τις τράπεζες η δυνατότητα παράτασης για έναν μήνα ακόμη ούτως ώστε να δημοσιεύσουν τις εξαμηνιαίες εκθέσεις τους.

Αξίζει να σημειωθεί ακόμα πως το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο δεν επιβαρύνει στο ελάχιστο τον κρατικό προϋπολογισμό και αυτό διότι η κάλυψη των μισθών και λοιπών εξόδων γίνεται από τα δικά του ταμεία.

Παρόλα αυτά η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να… απαλλαχθεί από έναν εκ των ελάχιστων βιώσιμων οργανισμών στη χώρα. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες ήδη έχει δώσει τα χέρια για την παραχώρηση του και προσπαθεί να ολοκληρώσει το τυπικό σκέλος της υπόθεσης.

Αν υποθετικά αυτό γίνει τότε μιλάμε για ένα ακόμα καμένο χαρτί  με την διαιώνιση αυτής της πολιτικής να καταδικάζει την Ελλάδα σε καθεστώς υποδούλωσης για πολλά χρόνια ακόμα.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια