Οι βομβαρδισμοί στην Λωρίδα της Γάζας συνεχίζονται αμείωτοι, μέρα και νύχτα, σκοτώνοντας δεκάδες Παλαιστίνιους καθημερινά, οι περισσότεροι άμαχοι και κυρίως παιδιά.

Παλαιστίνιοι καλλιτέχνες έχοντας ως όπλο τους την τέχνη και παίζοντας με τον καπνό των εκρήξεων, δημιούργησαν πάνω στις φωτογραφίες από τους βομβαρδισμούς διάφορα συμβολικά σκίτσα με σκοπό να διαμαρτυρηθούν και να μεταδώσουν το μήνυμα αντίστασης και αλληλεγγύης σε όλο τον κόσμο και με τον δικό τους, φυσικά, τρόπο.

Κοιτάζοντας προσεχτικά τις δεκάδες εικόνες των βομβαρδισμών παρατηρείς ότι με λίγη η πολύ φαντασία οι καπνοί παίρνουν σχήματα και μορφές, όπως αυτή ενός μικρού παιδιού που θα μπορούσε να ήταν ένα από τα τρία μικρά παιδιά που βομβαρδίστηκαν στην παραλία παίζοντας ή την μορφή μια γυναίκας που αγκαλιάζει σφιχτά τα παιδιά της. Μια γροθιά, οι λέξεις ελευθερία και νίκη, τα πρόσωπα των χιλιάδων παιδιών που έχουν πεθάνει κατά της διάρκεια της Ισραηλινής επέμβασης.

Οι δημιουργίες συγκλονιστικές, μικρά  έργα τέχνης που φτιάχτηκαν μέσα από τις εικόνες τρόμου και θανάτου και που μετατρέπονται σε εικόνες μηνύματα για την ειρήνη και την ελευθερία.

 

palestine-israel-rocket-strike-smoke-pareidolia-art-2

palestine-israel-rocket-strike-smoke-pareidolia-art-3

palestine-israel-rocket-strike-smoke-pareidolia-art-4

palestine-israel-rocket-strike-smoke-pareidolia-art-5

palestine-israel-rocket-strike-smoke-pareidolia-art-8

palestine-israel-rocket-strike-smoke-pareidolia-art-11

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X