«Μπήκα στον κόπο να πληροφορηθώ καλύτερα για την ουσία του προβλήματος. Μου διηγήθηκε λοιπόν ένας ψυχίατρος μία ιστορία, ενός νέου παιδιού, που τον κάλεσε να συνηγορήσει στην αλλαγή φύλου επειδή ανέβηκε στον Υμηττό και ένας εξωγήινος του είπε να το κάνει». Τάδε έφη Κυριάκος Μητσοτάκης εν έτη 2017 στη Βουλή παρακαλώ.

Τι να πεις για το ότι πρόεδρος του δεύτερου μεγαλύτερου κόμματος για ένα σοβαρό ζήτημα, όπως είναι το νομοσχέδιο της νομικής αναγνώρισης ταυτότητας φύλου, δικαιολογήθηκε για την αλλαγή της απόφασής του και την καταψήφισή του λέγοντας την παραπάνω ιστορία. Το Twitter τον στόλισε κυριολεκτικά,

ενώ οι σκιτσογράφοι δεν του χαρίστηκαν επίσης. Άλλωστε, τέτοιες επικές ανοησίες προσφέρουν άφθονο υλικό για γέλιο, και όσο στενάχωρο είναι που μας κυβερνούν (ή καλύτερα θέλουν) τέτοιοι πολιτικοί, οι σκιτσογράφοι μας φτιάχνουν τη διάθεση.

Μαζέψαμε τα καλύτερα σκιτσάκια για τον εξωγήινο στον Υμηττό. Voila!

Μιχάλης Κουντούρης, Εφημερίδα των Συντακτών 11-10-2017

Εφημερίδα των συντακτών 11-10-17 Κώστας Γρηγοριάδης

Δεμερτζόγλου

 

Φωτογραφία του χρήστη 3pointmagazine.gr.

John Antono

Αυγή 11.10.2017 Τάσος Αναστασίου

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X