Με «σκουπίδια» παρομοίασε τους ανθρώπους στα Εξάρχεια ο συνδικαλιστής αστυνομικός της ΠΟΑΣΥ, Σταύρος Μπαλάσκας.

Ο εκπρόσωπος της ΠΟΑΣΥ που βρέθηκε στον αέρα του ΣΚΑΪ για να σχολιάσει την επιχείρηση της αστυνομίας σήμερα στα Εξάρχεια, που είχε ως αποτέλεσμα την προσαγωγή δεκάδων οικογενειών μεταναστών, είπε επί λέξει: «Εκκίνησε μια αθόρυβη νέας τεχνολογίας ηλεκτρική σκούπα, η οποία είναι η αστυνομία που  σιγά – σιγά θα ρουφήξει όλα τα σκουπίδια από τα Εξάρχεια. Προοδευτικά, δημοκρατικά και με σχέδιο από τα επιτελεία της Αστυνομίας».

Ακόμη και όταν οι δημοσιογράφοι της εκπομπής προσπάθησαν να του δώσουν την ευκαιρία να ανασκευάσει τις ρατσιστικές του δηλώσεις, ρωτώντας αν με τον όρο «σκουπίδια» εννοεί την παραβατικότητα και τα φαινόμενα ανομία κι όχι τους ανθρώπους, εκείνος επέμεινε, λέγοντας: «Βεβαίως δεν εννοούμε τους ανθρώπους που αποτελούν μία σκόνη που μπορεί να έχει ενοχλητικό χαρακτήρα, αλλά δεν έχει καίριο ρόλο για τα Εξάρχεια. Εννοούμε τα πραγματικά σκουπίδια στις άλλες δέκα καταλήψεις, τις οποίες τις έχουν σκληροί ποινικοί, ακροαριστεροί, ακροαναρχικοί, άνθρωποι ιδιαίτεροι», είπε.

Δείτε το βίντεο:

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X