Στην προγραμματισμένη συγκέντρωση  ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές που έγινε την Κυριακή επιτέθηκαν μεταλλωρύχοι σε συνεργασία με άνδρες των ΜΑΤ. Η κατάσταση αποτυπώνεται από τη μαρτυρία διαδηλώτριας και βίντεο που καταγράφει την επίθεση.

Μαρτυρία διαδηλώτριας:

“Ζούμε από θαύμα….

Την Κυριακή η Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με τους εργαζόμενους της Eldorado μας κάνανε επίθεση ο πρώτος τους σχεδιασμός ήταν να μας αναγκάσουν να φύγουμε από το χοντρό δέντρο για να πάνε αυτοί, προφανώς ο έλεγχος χάθηκε και οι μεταλλωρύχοι άρχισαν να εκτοξεύουν πέτρες κ καδρόνια στον κόσμο που ήμασταν εκεί… όταν λέω κόσμο εννοώ αντρες κ γυναίκες, παππούδες κ γιαγιάδες, μητέρες…

Κοιτούσα δεξιά κ αριστερά να δώ πως μπορούμε να προστατευτούμε έβλεπα όμως κ τις δύο πλευρές αστυνομία- εργαζόμενοι να τρέχουν με μανία καταπάνω μας, δεν υπήρχε προστασία από πουθενά….Χτυπούσαν γυναίκες κ η αστυνομια παρακολουθούσε άπραγη….Οχι δεν έχουμε νεκρούς ακόμα γιατί η πέτρα των εργαζομένων δεν κατάφερε να χτυπήσει στο κεφάλι μας, έτυχε κ δεν έπεσε στο κεφάλι, χτύπησε πλάτη, χερι, πόδι.

Ο στόχος τους όμως ήταν το κεφάλι….(αυτό αισθάνθηκα εκεί)

Πήγαμε εκεί για άλλη μια φορά να φωνάξουμε για τη ζωή κ το μέλλον μας….

Δεν ξέραμε αν καταφέρουμε να γυρίσουμε στα παιδιά κ στις οικογένειες μας….”

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια